Chefsrådgivarna – bli en bättre chef

Lyssna på Chefsrådgivarna – podden där Ledarna hjälper dig med dina chefsutmaningar. Här får du svar av Ledarnas chefsrådgivare Ove Ekerbring, Bert Niklasson och Maud Harberg. Programledare är ledarskapsutvecklaren Anki Udd och i varje avsnitt möter du också en chef som ger sina bästa tips.

Det framgångsrika lönesamtalet

Hur når du framgång i ditt eget lönesamtal? Och hur ska du motivera dina medarbetare när det inte finns pengar till högre lön för alla som presterat bra? I det här avsnittet av podden Chefsrådgivarna får du konkreta tips på hur du förbereder dig inför lönesamtalet. Gäst är Ann-Sophie Holgersson från det offentligt ägda vårdbolaget TioHundra.

Lyssna på avsnitt 4 av Chefsrådgivarna: Det framgångsrika lönesamtalet

Rusta dig för svåra samtal – en podd om uppsägning

Att förlora jobbet är ett hårt slag för alla. Ett samtal om uppsägning ställer stora krav på den som leder det. Anna Svartbeck Lilja – chef och författare till boken Avslut, chefens svåraste samtal – ger dig råd om hur du kan förbereda dig inför svåra samtal. Chefsrådgivaren berättar också om de regler som gäller i samband med uppsägningar.

Lyssna på avsnitt 3 av Chefsrådgivarna: Rusta dig för svåra samtal – en podd om uppsägning

Så lyckas du med chefsjobbet i utlandet

Chefsrådgivaren ger råd till dig som funderar på utlandsuppdrag: Hur funkar det svenska ledarskapet i utlandet? Vad behöver du tänka på innan du tackar ja till ett chefsjobb utomlands? Och vad ska du tänka på när du är på väg hem igen? Joacim Damgard, vd för Microsoft AB, berättar sina erfarenheter efter 16 år utomlands.

Lyssna på avsnitt 2 av Chefsrådgivarna: Så lyckas du med chefsjobbet i utlandet

Ny som chef – så får du en bra start

Vad ska du tänka på när du får frågan att kliva in i chefsjobbet? Hur blir du bättre på att lösa utmaningar som dyker upp den första tiden på ett nytt chefsjobb? Chefsrådgivaren svarar. Dessutom: Eliza Kücükaslan berättar om sin första tid som chef.

Lyssna på avsnitt 1 av Chefsrådgivarna: Ny som chef

Påverka innehållet i podden

Vad funderar du på i ditt ledarskap? Ställ din fråga till chefsradgivarna@ledarna.se.


 Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem