Alexander Bard: ”Låt medarbetarna privatsurfa på arbetstid”

80 procent av svenskarna* privatsurfar då och då på arbetstid. Något som filosofen Alexander Bard uppmuntrar i premiäravsnittet av @Work. Eftersom linjen mellan privat och jobb blir allt tunnare kan det istället hjälpa kreativiteten att då och då få in något oväntat i sitt sociala flöde. Lyssna på Alexander Bards råd till cheferna!

@Work pratar sociala medier med Bard som levererar framtidsspaningar och spår vilka vinnarna blir i takt med att nya digitala tjänster växer fram.

Elaine Eksvärds ledarskapstips

I varje program ger ledarskaps- och retorikexperten Elaine Eksvärd sina bästa tips utifrån en känd person. Se hur centerpartiets ledare Annie Lööf gått från klarhet till klarhet. Vad kan du som chef lära?

*färsk undersökning bland 4 000 svenskar, genomförd av Inizio.

Ledarna tipsar! Stärk ditt varumärke

Att vara chef innebär att du även förknippas med en viss typ av ledarskap. Precis som för traditionella varumärken, bidrar du till associationer. Ett sätt att påverka hur du uppfattas är hur du agerar i sociala medier. Vår karriärguide hjälper dig att tänka igenom hur du kan stärka ditt personliga varumärke som chef, både i och utanför digitala kanaler.

Ledarna tipsar! Gör ledarprofilen

Ett tips på nästa steg är att göra ledarprofilen. Genom att svara på frågor om ditt ledarskap kan du enklare formulera dig i cv:t eller kanske beskriva din person i en team-presentation.

Om @Work

@Work sänds på Aftonbladet TV, TV3 och Viafree på onsdagar klockan 08.03. Start för andra säsongen är den 20 september 2017. Programmet presenteras av Ledarna – Sveriges chefsorganisation.

Alla avsnitt av @Work

 
Bli medlem