2010-03-01

Tid för årets viktigaste samtal

Lönesamtalet närmar sig. Det väcker känslor av förväntan, upprymdhet, kanske blandat med lite oro. En timme ensam tillsammans med chefen när ni ska diskutera din egen insats på jobbet, målen ni satte upp för förra året och på vilket sätt företaget vill belöna din insats. Ett positivt samtal som ska ge kraft och energi till kommande år.

Men alltför ofta slutar lönesamtalet i besvikelse. Inte bara över resultatet i kronor och ören, men över att lönen inte bedöms utifrån min egen prestation utan styrs av andra faktorer som kollegornas lön eller ”potten” som ska räcka till alla. Eller över att samtalet slarvas bort och inte upplevs som seriöst.

Ledarnas avtal för löneprocessen sätter fokus på dialogen mellan chefen och medarbetaren. Vi vet att avtalen fungerar bra om det finns ett engagemang från båda parter. Av företagen kräver vi att det ska finnas genomarbetade lönekriterier, kompetens i lönefrågor och lönesättande chefer med fullt mandat.

Men framgången för lönedialogen hänger minst lika mycket på din egen insats. Om du kommer väl förberedd till samtalet, har läst på och funderat igenom vad du vill säga är chansen mycket större att du går nöjd därifrån. Lönesamtalet är årets viktigaste samtal och väl genomfört ger det nöjda medarbetare och gott resultat till företaget.

 

Annika Elias
Ordförande i Ledarna

Texten publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef, nr 3 mars 2010.

Uppdaterat: 2012-05-24

Debattartiklar

Presstelefon 08-598 99 333

Vi besvarar medias frågor om Ledarna och pratar gärna chefsfrågor. Vi förmedlar också kontakten till våra experter på ledarskapsfrågor, lön, jämställdhet, karriär och annat som rör chefers vardag.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem