2011-04-01

Vem vinner kampen om talangerna?

Ett allt vanligare fenomen inför ett nytt jobb är att kolla upp vem personen är somskulle bli ens chef. Det är inte så konstigt. Chefen är för många den viktigaste faktorn för hur man trivs och utvecklas på jobbet. Missnöje med chefen är å andra sidan en vanlig orsak till att man väljer att byta jobb.

Med generationsskiftet på arbetsmarknaden har konkurrensen om kompetens ökat dramatiskt. Framgång och konkurrenskraft för alla verksamheter hänger helt och hållet på om man kan locka till sig och behålla rätt medarbetare. Välutbildade unga och människor med eftertraktad nyckelkompetens kan välja och vraka bland arbetsgivare.

Vissa företag hamnar år efter år på dessa personers topplista. Hur lyckas de med det? Oftast handlar det inte om lön och villkor utan det är företagets starka varumärke, tydliga värderingar och möjlighet till egen utveckling som är det vinnande receptet. Vem avgör dessa faktorer om inte verksamhetens chefer?

Chefer är bärare av kultur och värderingar. Med bra chefer bygger man ett starkt varumärke på arbetsmarknaden. En bra chef är skillnaden mellan en bra och dålig arbetsplats.

Kloka företag satsar på cheferna. För de inser att bra chefer är helt avgörande för om man i framtiden ska kunna slåss om den bästa kompetensen.

 

Annika Elias
Ordförande, Ledarna

 

Texten publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef, nr 4 april 2011.

Uppdaterat: 2012-05-24

Debattartiklar

Presstelefon 08-598 99 333

Vi besvarar medias frågor om Ledarna och pratar gärna chefsfrågor. Vi förmedlar också kontakten till våra experter på ledarskapsfrågor, lön, jämställdhet, karriär och annat som rör chefers vardag.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem