Ledarna i media

 • 2017-10-18

  Sydafrika: ANC i totalt sönderfall efter år av korruption och högerpolitik

  (Socialisterna)

  Missnöjet och kampen mot den korruptionsbesudlade presidenten Zuma växer.

 • 2017-10-18

  ABB flyttar verksamhet till Polen - 70 personer berörs

  (Vestmanlands Läns Tidning Premium)

  Omkring 70 anställda på LV Motors i Västerås berörs när ABB väljer att flytta komponenttillverkningen för lågspänningsmotorer till Polen.

 • 2017-10-18

  Första idrottsförbund att bli HBTQ-certifierade: Utan mångfald finns vi inte kvar

  (Chef)

  Lästid XX min Text Publicerat Första idrottsförbund att bli HBTQ-certifierade: "Utan mångfald finns vi inte kvar" Svenska Amerikansk Fotbollförbundet, SAFF, är Sveriges första hbtq-certifierade idrottsförbund.

 • 2017-10-18

  Så mycket tjänar de kommunala cheferna

  (Norra Skåne)

  HÄSSLEHOLM Med en månadslön på 93 700 kronor tjänar Hässleholms kommunchef långt över medianlönen för landets kommunchefer. I övrigt leder de kvinnliga cheferna löneligan.

 • 2017-10-17

  Vattenfall söker arbetsrättsjurist

  (Dagens Juridik)

  med placering i Arenastaden, Solna. Tjänsten tillhör enheten Industrial Relations Nordic som är en av stabsfunktionerna inom koncernfunktionen Human Resources. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

 • 2017-10-17

  Separatistledare ovillkorligt häktade

  (Sydkusten)

  SPANIEN RIKS Ledarna för de två katalanska separatistorganisationerna Asamblea Nacional Catalana (ANC) och Òmnium Cultural häktades 16 oktober ovillkorligen, för uppmaning till motstånd mot polisen.

 • 2017-10-16

  Glöm Componenta - välkommen Forgex Sweden AB

  (Vestmanlands Läns Tidning Premium)

  En ny vd, en ny platschef och ett nytt namn. Konkursade Componenta Wirsbo är blott ett minne. Nu heter bolaget Forgex Sweden AB.

 • 2017-10-11

  Startar stiftelse för mångfaldsarbete

  (Byggvärlden)

  Lars Bergqvist, fd ordförande, hedrades med en egen stiftelse i samband med avtackningen på Byggchefernas årsstämma. Annika Elias, ordförande Ledarna, överlämnade 100 000 kronor.

 • 2017-10-11

  Ledarna söker Grafisk formgivare

  (Branschkoll)

  Ledarna befinner sig i en förändringsprocess och i det arbetet spelar kommunikation en avgörande roll. Marknadsavdelningen har det strategiska och operativa ansvaret för Ledarnas varumärken.

 • 2017-10-09

  Behövs kvotering i fastighetsbranschen?

  (Byggcheferna)

  90 procent av Sveriges börsbolag har en mansdominerad ledning. I fastighetsbranschen är siffran ännu högre. - Det är synd att man inte tar vara på den kompetens som finns, säger Katarina Lindh, styrelsemedlem i Byggcheferna och Ledarna.

 • 2017-10-09

  210 får lämna Sandvik

  (Svensk Verkstad)

  Det innebär att lika många tjänstemän som varslades i augusti kommer att sägas upp. Det står klart sedan första delen av förhandlingarna på Sandvik Materials Technology avslutats, skriver tidningen Kollega.

 • 2017-10-09

  210 får lämna Sandvik

  (Qimtek)

  Det innebär att lika många tjänstemän som varslades i augusti kommer att sägas upp. Det står klart sedan första delen av förhandlingarna på Sandvik Materials Technology avslutats, skriver tidningen Kollega.

 • 2017-10-06

  210 tjänster bort på Sandvik

  (Kollega)

  Lika många tjänstemän som varslades i augusti kommer att sägas upp. Det står klart sedan första delen av förhandlingarna på Sandvik Materials Technology avslutats.

 • 2017-10-05

  Språkappen Lingio vinner pris

  (Affärsliv)

  Språkappen Lingio vinner Årets Initiativ 2017. Språkappen Lingio som underlättar för nyanlända att lära sig svenska är vinnare av utmärkelsen Årets Initiativ 2017. Bakom appen står tre techveteraner med bakgrunder från Dice, Spotify och MTGx.

 • 2017-10-05

  Techveteraner vinnare av Årets Initiativ 2017

  (MyNewsdesk)

  På onsdagskvällen tog Yashar Moradbakhti emot utmärkelsen Årets Initiativ för språkappen Lingio. Bakom appen, som underlättar för nyanlända att lära sig svenska, står tre techveteraner med bakgrunder från Dice, Spotify och MTGx.

 • 2017-10-05

  Ledarnas nya samhällspolitiska chef kommer från Ratio

  (Dagens Opinion)

  ARBETARRÖRELSER. Fackförbundet Ledarna har värvat en ny samhällspolitisk chef från Ratio som tar över efter förbundssekreterare Tomas Oskarsson. Det är Ann Hallsenius som har fått jobbet.

 • 2017-10-04

  Treårigt avtal klart för statligt anställda lärare

  (Lärarnas Tidning)

  Statligt anställda lärare har fått ett nytt treårigt avtal som innebär en löneökning på totalt 6,5 procent. Avtalet innebär också att kompetensutveckling lyfts fram mer. Statligt anställda lärare har fått ett nytt avtal.

 • 2017-10-04

  Nytt avtal på det statliga området

  (Polistidningen)

  Lena Nitz gläds åt nya avtalet. Foto: Johan Svanestrand Nytt avtal på det statliga området Aktuellt Nu har Arbetsgivarverket och OFR/S,P, O* - där Polisförbundet ingår - enats om ett treårigt avtal.

 • 2017-10-04

  Nytt avtal för statligt anställda

  (Publikt)

  I dag undertecknades ett nytt avtal på det statliga avtalsområdet som ger 6,5 procent i löneökningar under tre år. En framgång för den fackliga sidan är att reglerna för den som skadas på jobbet förbättras.

 • 2017-10-04

  Treårigt avtal klart för staten

  (ST)

  Nu är den sista stora avtalsrörelsen klar. Förhandlingsorganisationen OFR/S,P,O* har idag tecknat ett nytt löneavtal med Arbetsgivarverket. Det blir löneökningar i nivå med övriga arbetsmarknaden på minst 6,5 procent.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem