Ledarna i media

 • 2017-03-27

  Lönesätt individuellt även i kommunerna

  (Upsala Nya Tidning)

  Lyssna Cheferna i offentlig sektor måste få möjlighet att låta lön spegla prestation via individuell lönesättning, skriver Annika Elias. Det sägs råda skriande brist på personal inom den svenska välfärden.

 • 2017-03-27

  Forsbergs fritidscenter växer och rekryterar vd

  (Borås Tidning)

  Marknaden ökade 30 procent i fjol. Och för Sveriges största återförsäljare av husbilar och husvagnar är efterfrågan så stark att man får jobba hårt för att klara leveranserna.

 • 2017-03-27

  Tengboms vd prisad för sitt ledarskap

  (Fastighetstidningen)

  Bland annat genom att bygga bolagets framtidsstrategi i Lego har Johanna Frelin utsetts till Årets chef i kategorin innovativt ledarskap.

 • 2017-03-26

  Ida Zetterqvist Hoel blev nominerad av sin personal på RPC.

  (Trelleborgs Allehanda Plus)

  Sjuksköterskan Ida Zetterqvist Hoel kan kamma hem Guldkransen för bästa chef inom vård och omsorg. Ida Zetterqvist Hoel jobbar som enhetschef på Rättspsykiatrin i Trelleborg och blev nominerad av sin personal.

 • 2017-03-24

  Ledarna vill inskränka min självbestämmanderätt

  (Lag och avtal)

  REPLIK. Ledarnas Annika Elias och Anna Thoursie anser att vi kan klara framtida chefsförsörjning genom att jämställdhetscertifiera föräldraskapet så att kvinnor inte halkar efter.

 • 2017-03-24

  Verksamhetschef på Tiohundra nominerad till priset Årets bästa vård- och omsorgschef

  (Norrtelje Tidning)

  Ann-Sophie Holgersson är verksamhetschef för omsorgsboende, hemtjänst och personlig assistans på Tiohundra i Norrtälje. Hon är en av tre som nominerats till priset Årets bästa vård- och omsorgschef i Guldkransen.

 • 2017-03-23

  Miljöjurist till VA SYD

  (Dagens Juridik)

  Arbetsplatsbeskrivning VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall åt mer än en halv miljon människor.

 • 2017-03-23

  Chef i hemsjukvården i Västerås finalist till utmärkelsen Guldkransen

  (Vestmanlands Läns Tidning)

  Arja Lindqvist som är enhetschef i Hemsjukvården i Västerås har valts ut till finalist bland 120 nomineringar. Juryn för utmärkelsen guldkransen har tittat på finalisternas förmåga till nytänkade och målmedvetenhet.

 • 2017-03-22

  Trygga chefer sätter bättre löner

  (Svenskt Näringsliv)

  NYHET 2017 LOKALA LÖNER Genom att värdera och rangordna alla tjänstemäns arbetsuppgifter på företaget Morakniv får cheferna en helhetsbild av kompetens och löner även utanför den egna gruppen.

 • 2017-03-21

  Ledarna: Därför måste föräldrapenningen delas helt lika

  (Lag och avtal)

  DEBATT. Den 16 mars beslutade regeringen om en proposition som föreslår att rätten till föräldrapenning för föräldrar som kommer till Sverige med barn anpassas efter barnets ålder. Syftet är att förkorta kvinnornas väg till arbetsmarknaden.

 • 2017-03-21

  Lista: Sifferlöst eller inte för tjänstemännen | Arbetet

  (Arbetet)

  Ur tjänstemännens och akademikernas avtalsrörelse 2017: Unionen förhandlar om tre stora avtal som löper ut den 31 mars: Teknikavtalet (med Teknikarbetsgivarna), IT-avtalet (med Almega) och tjänstemannaavtalet med Svensk Handel.

 • 2017-03-19

  Svenska chefer saknar kunskap om nyanlända

  (Dagens Nyheter)

  Det finns mycket outnyttjad kompetens hos nyanlända. Samtidigt anser många svenska chefer att de inte har tillräckligt med kunskap för att rekrytera dem, enligt en ny studie.

 • 2017-03-17

  Vattenfall AB söker en Bolagsjurist

  (Dagens Juridik)

  Vattenfall gör f.n. stora investeringar inom förnyelsebar kraftproduktion och inom elnätsverksamheten. Vi har också ambitionen att väsentligt utveckla och digitalisera vårt produktutbud på energiområdet,

 • 2017-03-16

  Engagerade medarbetare jobbar nästan ihjäl sig

  (LUM)

  Om bara cheferna vid Lunds universitet hade följt de lagar och regler som finns och de hade tillämpats på samma sätt överallt - så hade livet på Lilla Gråbrödersgatan 1 varit lugnt och fint.

 • 2017-03-15

  Det statliga Samarbetsavtalet uppsagt

  (Polistidningen)

  Aktuellt På onsdagen sade OFR S, P, O* - där Polisförbundet ingår - upp det statliga Samarbetsavtalet med Arbetsgivarverket. Uppsägningstiden är ett år.

 • 2017-03-15

  OFR säger upp samarbetsavtal

  (Publikt)

  Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR - där ST ingår - säger upp samarbetsavtalet med Arbetsgivarverket.

 • 2017-03-15

  Vi säger upp det statliga Samarbetsavtalet

  (ST)

  Idag har vi inom OFR S,P,O*, som är en förhandlingspart inom staten, sagt upp det statliga Samarbetsavtalet med Arbetsgivarverket. Uppsägningstiden för Samarbetsavtalet är ett år.

 • 2017-03-10

  Cilla Benkö, Sveriges Radio, är Sveriges bästa chef

  (di.se)

  Sveriges Radios vd Cilla Benkö är Sveriges bästa chef, enligt tidningen Chefs årliga rankning.

 • 2017-03-09

  Puff: Live Chegalan 2017

  (Chef)

  Så var Chefgalan 2017 samlade Chefgalan chefer på alla nivåer och från alla branscher på Grand Hôtel i Stockholm. Under galan lyfte Chef, tillsammans med våra medarrangörer, fram och belönade de chefer som utmärkt sig i sitt ledarskap.

 • 2017-03-08

  Hur vill du förbättra branschen?

  (Byggcheferna)

  På förra stämman togs ett beslut om att machokulturen måste stoppas. Vad borde nästa steg för Byggcheferna bli? Det kan du vara med och påverka nu. Den 29-30 september arrangeras Byggchefernas stämma.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem