Ledarna i media

 • 2016-09-27

  Vårdförbundet och Kommunal: Det saknas facklig delaktighet

  (Norran)

  Förra torsdagen samverkades frågan om länskliniker mellan fackförbunden och arbetsgivaren i den centrala samverkansgruppen: Samtliga fackförbund ställde sig oeniga i den frågan, säger Marie Brännström, vårdförbundet Västerbotten.

 • 2016-09-26

  Kommentar om bisysslor i spelbranschen

  (Dataspelsbranschen)

  I dag startas allt fler nya spelbolag av personer som tidigare varit anställda på andra spelföretag, i bland tack vare att man fått möjlighet att ägna sig åt andra typer av projekt som bisyssla.

 • 2016-09-26

  Hur ofta ska man prata?

  (Byggcheferna)

  Ett årligt utvecklingssamtal. Hur nödvändigt är det? - Tendensen är att utvecklingssamtal blir mindre viktiga, säger AnnCharlotte Bretan, ledarskapsutvecklare på Ledarna.

 • 2016-09-15

  Fordonsfabriken stod stilla i går

  (Metal Supply)

  Foto: Scania Foto: Scania Produktionen vid Scania Södertälje stoppades helt i onsdags. Uppemot 10.000 anställda var kallade till fackligt informationsmöte på huvudkontoret. Det rapporterar Länstidningen Södertälje.

 • 2016-09-14

  Så blir du en bättre chef

  (Pharma Industry)

  Kenth Åkerman, Ledarskap, Så blir du en bättre chef Så blir du en bättre chef Chefer tar ledningen genom att skapa rutiner, sätta upp regler, kontrollera och detaljstyra. De ser till att saker och ting görs rätt.

 • 2016-09-14

  LT-Play: Löftet på Scanias stormöte: Alla behåller jobbet

  (Länstidningen Södertälje)

  Vid Scanias stormöte kom ett löfte från Johan Järvklo i IF Metall: alla Scanianställda ska få behålla jobbet, även om det blir förändringar inom Volkswagen Truck & Bus.

 • 2016-09-13

  Många konkreta tips under Nolia Ledarskaps första dag i Umeå

  (MyNewsdesk)

  Pressmeddelande Sep 13, 2016 20:09 CEST SEB:s vd och koncernchef, Annika Falkengren, intervjuas av Eva Hamilton under Nolia Ledarskaps första dag i Umeå.

 • 2016-09-12

  Därför måste riksdagen rösta ja till kvotering

  (Svenska Dagbladet)

  Företag och organisationer borde fråga sig vad de gör för fel då de inte hittar eller attraherar kvinnor med talang, kompetens och driv till höga positioner. Den enda rimliga slutsatsen är att viljan saknas.

 • 2016-09-12

  Clooney rasar mot korrupta ledare

  (Sydsvenskan)

  Krigets Sydsudan har beskrivits som helvetet på jorden. Nu anklagar Hollywoodlegendaren George Clooney såväl presidenten som dennes ärkerival för att ha berikat sig själva under den blodiga konflikten.

 • 2016-09-09

  Få applåder på regeringens kvoteringsförslag

  (Svenska Dagbladet)

  Att regeringen nu tappat tålamodet med bristen på jämställdhet i börsbolagens styrelser var väntat av många. Men det är inte säkert att en kvotering är det bästa sättet att långsiktigt få en mer jämställd arbetsmarknad, menar kritiker.

 • 2016-09-09

  Sveriges chefsorganisation om beslutet: Äntligen!

  (SVT Nyheter)

  Flera chefsorganisationer har länge drivit krav på kvotering till bolagsstyrelser. Hos dem är glädjen stor efter regeringens nya lagförslag om kvotering till börsbolagsstyrelser. Regeringen har förlorat tålamodet med börsbolagen.

 • 2016-09-07

  Skolordförande fick bild av läget

  (Ystads Allehanda Plus)

  Med anledning av turbulensen inom skolan besökte Skolledarnas förbundsordförande Matz Nilsson Sjöbo. Efter den information han fått tycker han skolans resurser verkar vara knappa.

 • 2016-09-06

  Svenskt Näringsliv arrangerar lönebildningsdag

  (IKEM)

  Den 29 september arrangerar Svenskt Näringsliv en stor lönebildningsdag i syfte att lyfta fram frågor om medarbetarnära lönesättning och dess koppling till företagens utvecklingskraft och lönsamhet.

 • 2016-09-01

  Det är vårt ansvar att säkra kompetensförsörjningen

  (Byggvärlden)

  Mer än hälften av Sveriges studenter arbetar extra vid sidan av sina studier, men deras erfarenheter är sällan relevanta när de börjar söka sina första riktiga jobb.

 • 2016-09-01

  A-kassorna gör olika bedömingar - ej rättssäkert

  (Dagens Arena)

  Risken för att bli av med sin ersättning om man missköter sitt arbetssökande skiljer sig mycket åt mellan de olika a-kassorna.

 • 2016-08-31

  Större inflytande på Riksbyggen

  (Fastighetsfolket)

  Fastighets säger ja till ett nytt samverkansavtal på Riksbyggen. Målet är att de anställda ska få mer att säga till om lokalt. Samverkansavtalet är ett regelverk för hur medbestämmande- och arbetsmiljöfrågorna ska behandlas på företaget.

 • 2016-08-31

  Alexandra Callegari Lindholm blir Orkla Foods Sveriges nya HR- och kommunikationsdirektör

  (MyNewsdesk)

  Pressmeddelande Aug 31, 2016 08:30 CEST Alexandra Callegari Lindholm blir ny HR- och kommunikationsdirektör på Orkla Foods Sverige.

 • 2016-08-27

  Efter varslet - nu är förhandlingarna igång

  (Värmlands Folkblad)

  Drygt en vecka har gått sedan CCI kom med sitt besked. I veckan har företaget och facken suttit ned i en första förhandling.

 • 2016-08-24

  Lösenordsskyddad: Så är drömchefen - klarar du kraven?

  (Chef)

  En lyhörd och drivande chef som också agerar coach. Så ser svenskarnas bild av drömchefen ut. Men det betyder inte att den är synonym med en bra chef som fungerar och genererar resultat.

 • 2016-08-22

  Tre tungviktare sparkade på en månad

  (Östgöta Correspondenten)

  Inom en månad har vd:arna för tre av Stockholmsbörsens största bolag fått sparken. Senast ut är medicinteknikbolaget Getinges vd Alex Myers som får gå efter meningsskiljaktigheter mellan honom och styrelsen.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem