Ledarna i media

 • 2016-12-07

  Moderat: Förklarar miljonutköpet

  (Östgöta Correspondenten)

  Efter vår granskning av brandmannen som köptes ut för 1,5 miljoner, tas fallet upp i räddningstjänstens styrelse igen. Det finns frågetecken om tvisten, anser en av ledamöterna.

 • 2016-12-07

  Vad innebär de nya reglerna för lönekartläggning?

  (Chef)

  Inte lätt att hålla reda på alla nya måsten som chef. Här förklarar vår löneexpert de nya reglerna för lönekartläggning som börjar gälla från och med nästa år.

 • 2016-12-05

  Marita kan bli Sveriges bästa chef: "Att inspirera och engagera är a och o"

  (Norrtelje Tidning)

  Marita Bertilsson, avdelningschef för Trygg i Norrtälje kommun, är nominerad till Årets chef av tidskriften Chef. I mars utses vinnaren på Grand Hotel i Stockholm.

 • 2016-12-05

  Västerbottens chefer näst äldst i Sverige

  (Norran)

  Nyheter. Sverige har en åldrande chefskår - och i Västerbotten är de näst äldst i hela landet. Fakta Chefskåren i hela Sverige Sex av tio chefer är över 45 år. 23 procent är över 55 - många går i pension under de närmaste 10-20 åren.

 • 2016-12-04

  Vill du bli chef? Gotlands chefskår äldst i Sverige

  (Helagotland)

  Chefskåren på Gotland är äldst i Sverige och nu börjar oron gro över om det finns tillräckligt med nya chefer som kan ta över.

 • 2016-12-04

  Susanna Popova: Kvotering döljer svenska kvinnors egna framsteg

  (Svenska Dagbladet)

  R egeringens lagförslag om kvotering till börsbolagens styrelser har varit ute på remiss. Av 98 vidtalade remissinstanser återfinns inget av de runt 280 börsbolag som skulle beröras.

 • 2016-12-02

  Värmlands chefer blir äldre

  (Nya Wermlands-Tidningen)

  Sverige består av en allt äldre chefskår. Det visar en nyframtagen rapport från Sveriges chefsorganisation Ledarna där Värmland placerar sig på en fjärde plats i landet när det kommer till andelen chefer över 55 år.

 • 2016-12-02

  Experten: Så hanterar du ledarskapsutmaningarna

  (di.se)

  Allt fler branscher går mot en frilansekonomi där medarbetarna utför uppdrag som egenföretagare i likhet med delningstjänster som Uber. Samtidigt konkurrerar digitaliseringen ut medelinkomstjobben. Di reder ut vilka krav det ställer på chefen.

 • 2016-12-02

  Norrbotten har gamla chefer

  (Norrländska Socialdemokraten)

  I en undersökning gjord av Sveriges chefsorganisation Ledarna, visar det sig att landet har en åldrande chefskår. Hela sex av tio chefer i dag är över 45 år.

 • 2016-12-01

  Unionen säger nej till kvotering

  (Kollega)

  En jämn könsfördelning är önskvärd, men kvotering är fel väg att gå. Det anser Unionen som motsätter sig regeringens förslag om att minst 40 procent av styrelseposterna i börsbolagen ska bestå av kvinnor.

 • 2016-12-01

  Privata aktörer tar över

  (Folkbladet)

  När polisen inte gör jobbet tvingas privata aktörer ta vid, som Holmen Paper gjort genom egna nykterhetskontroller av chaufförer som passerar grindarna. Ett 30-tal förare har portas efter att blåst positivt.

 • 2016-11-30

  Chefsjurist, Eskilstuna

  (Dagens Juridik)

  Ref: 4591/2016 Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser.

 • 2016-11-29

  Löfven i Wien - hoppas stoppa högerpopulism

  (Omni)

  Med hjälp av en tiopunktslista för mer ordning och reda på arbetsmarknaden och stärkta rättigheter för löntagare vill S-ledarna i Sverige, Tyskland och Österrike tillsammans med fackliga organisationer möta de högerpopulistiska vindar som blåser.

 • 2016-11-29

  Kvotering ratas av fack och näringsliv

  (di.se)

  Regeringens förslag om att införa kvotering till börsbolagens styrelser underkänns på bred front. Från företagarhåll är kritiken massiv. Men även en rad av landets tyngsta fackförbund gör tummen ned.

 • 2016-11-29

  S-ledare vill stoppa högerpopulism

  (Södermanlands Nyheter)

  Politik/TT S-ledarna i Sverige, Tyskland och Österrike lanserar tillsammans med ländernas fackliga organisationer en tiopunktslista för mer ordning och reda på arbetsmarknaden och stärkta rättigheter för löntagare.Ett försök att möta de

 • 2016-11-29

  Verkstadsföretagarna tillbakavisar MAF:s kritik

  (Motormagasinet)

  MAF (Motorbranschens Arbetsgivareförbund) är kritiskt till den nya organisationen Verkstadsföretagarna. I ett inlägg har MAF haft synpunkter på informationen från Verkstadsföretagarna.

 • 2016-11-29

  Förslag om kvotering sågas av fack och näringsliv

  (Omni)

  I september klargjorde regeringen att minst 40 procent av styrelseposterna i börsbolagen ska bestå av kvinnor senast 2019, annars väntar straffavgifter.

 • 2016-11-28

  Massiv kritik mot kvoteringsförslag

  (Sydsvenskan)

  Bild: Pontus Lundahl/TT I september klargjorde regeringen att minst 40 procent av styrelseposterna i börsbolagen ska bestå av kvinnor senast 2019, annars väntar straffavgifter.

 • 2016-11-25

  Godtycklig kvoteringslag tycker kritiker

  (Bohusläningen)

  En allvarlig inskränkning i äganderätten. En jämnare könsfördelning i styrelserummen är på väg ändå, är arbetsgivarnas invändning mot kvoteringslagen. Lagstiftning är det enda som biter, menar förespråkarna bland remissinstanserna.

 • 2016-11-25

  Godtycklig kvoteringslag tycker kritiker

  (Nya Wermlands-Tidningen)

  En allvarlig inskränkning i äganderätten. En jämnare könsfördelning i styrelserummen är på väg ändå, är arbetsgivarnas invändning mot kvoteringslagen. Lagstiftning är det enda som biter, menar förespråkarna bland remissinstanserna.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem