2010-05-12

Salomeh Tafazoli är Framtidens kvinnliga ledare 2010

Salomeh Tafazoli, chef för logistik- och försäljningsutveckling på Volvo lastvagnar korades till Framtidens Kvinnliga Ledare 2010 av Ledarna och Shortcut.

För fjärde året i rad presenteras listan över Framtidens kvinnliga ledare – en lista över 75 tongivande kvinnliga ledare under 36 år. Syftet är att lyfta fram och synliggöra unga kvinnliga chefer.

Motiveringen till årets pristagare Salomeh Tafazoli lyder:
”Hon är sinnebilden av en modern ledare som med stor medvetenhet ser till att allt och alla i hennes närhet ständigt utvecklas; resultat, processer och människor - och inte minst - det egna ledarskapet. Med tydlig kommunikation, pondus och med glimten i ögat får hon med sig såväl medarbetare som chefer och driver igenom till synes omöjliga projekt.”

– Var rak, målmedveten och fokuserad och brinn för det du gör – det är mitt bästa karriärtips. Som ledare ger jag gruppen en stor frihet, men är tydlig med mätbara mål och ansvar, säger Salomeh Tafazoli.

Ledarna och Shortcut tar fram listan över Framtidens kvinnliga ledare för att modernisera synen på den svenska chefsmarknaden och visa på den potential som finns bland unga ledare.

– De här kvinnorna är framtidens börs vd:ar och generaldirektörer. De är förebilder som inspirerar andra unga kvinnor - och män - att välja chefsyrken, säger Klara Adolphson ledarskapskonsult på Ledarna och Karin Molin-Klingemann chefredaktör för Shortcut.

Galan arrangerad av Sveriges chefsorganisation Ledarna och karriärnätverket Shortcut i samarbete med talangpartnern Nova Networks. Hedersgäst på årets gala är Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson.

Presstelefon 08-598 99 333

Vi besvarar medias frågor om Ledarna och pratar gärna chefsfrågor. Vi förmedlar också kontakten till våra experter på ledarskapsfrågor, lön, jämställdhet, karriär och annat som rör chefers vardag.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem