2008-03-04

Anna Eckerse Svensson är Framtidens Kvinnliga Ledare 2008

Ikväll utses Anna Eckerse Svensson, operativ chef på MTG Radio, till Framtidens Kvinnliga Ledare 2008 vid en gala arrangerad av karriärnätverket Shortcut och Ledarna - Sveriges chefsorganisation. Samtidigt presenteras listan över landets 75 mest intressanta unga kvinnliga ledare. Syftet är att lyfta fram och synliggöra unga kvinnliga chefer.

– Det är mycket hedrande och roligt att få priset. Framförallt så blir jag inspirerad av alla de andra drivna och målmedvetna personerna som lyfts fram på listan som framtidsledare. Det är ett otroligt bra initiativ av Shortcut och Ledarna att uppmärksamma unga kvinnliga ledare som förebilder på ett så positivt sätt, säger Anna Eckerse Svensson.

Motiveringen bakom förstapriset lyder:
"Som operativ chef på MTG Radio har Anna Eckerse Svensson fått lära sig att bli bedömd på det hon levererar. Genom sitt engagerade ledarskap har hon i en tuff värld överträffat alla högt ställda mål och förväntningar. Hon leder en stor organisation med en lika stor portion av passion, glöd och närvaro. Med en målmedveten ambition att hitta och lyfta fram medarbetarnas styrkor, lotsar Anna Eckerse Svensson sin grupp till gemensam framgång. Den energi och glädje som Anna Eckerse Svensson förmedlar kombinerat med hennes lysande förmåga att nå resultat och övertyga annonsköparna om radiomediets genomslagskraft gör henne till en sann gestalt av en modern toppledare – och värdig utnämningen Framtidens Kvinnliga Ledare."

– Mitt ledarskap handlar mycket om att bygga förtroende och motivera. Och det gör man genom att leverera och genom att alltid finnas till hands, med passion och glöd för sitt jobb och sin organisation, säger Anna Eckerse Svensson om sin ledarstil.

– Den nya generationens kvinnliga ledare kommer att spela en avgörande roll för många företag i näringslivet, och även inom kultur och politik. Vår målsättning är att med en årligen återkommande rankning ge dessa kvinnor relevant uppmärksamhet, säger Andreas Dahlin, vd för Shortcut.

– Vi hoppas att dessa unga och framgångsrika kvinnor ska fungera som inspirationskälla och peppa andra unga att förverkliga sina mål och våga välja ett ledaryrke, säger Ledarnas förbundsordförande Annika Elias.

Galan Framtidens Kvinnliga Ledare hålls på Street i Stockholm, inför cirka 350 gäster. Hedersgäst på galan är jämställdhets- och integrationsminister Nyamko Sabuni.

Presstelefon 08-598 99 333

Vi besvarar medias frågor om Ledarna och pratar gärna chefsfrågor. Vi förmedlar också kontakten till våra experter på ledarskapsfrågor, lön, jämställdhet, karriär och annat som rör chefers vardag.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem