2006-03-10

Lönefrågor i fokus på chefens egen dag

Den 9 mars ägde "Alla chefers dag" rum för allra första gången. Bakom initiativet stod chefsorganisationen Ledarna. Genom att införa dagen vill Ledarna uppmärksamma betydelsen av ett gott ledarskap.

- Att införa "Alla chefers dag" är ett sätt för oss att lyfta det goda ledarskapet, tala om chefsfrågor och marknadsföra organisationens kompetens, säger Anne Kuylenstierna, informationschef på Ledarna.

Ledarna uppmärksammade Alla chefers dag genom att i annonser uppmana chefer att ringa och ställa sina frågor kostnadsfritt till Ledarnas experter, en tjänst som normalt endast är tillgänglig för medlemmar i Ledarna.

Det var framförallt lönefrågor som intresserade cheferna som ringde in. Flera ville också ha rådgivning i hur man tacklar rollen som ny chef och vad som är viktigt att tänka på när man söker ett chefsjobb för första gången.

- Gensvaret bland dem som ringt har varit mycket positivt. Att vi uppmärksammar det goda ledarskapet på det här sättet är ingen engångsföreteelse, vi ser fram emot att fira "Alla chefers dag" den 9 mars flera år framöver, säger Anne Kuylenstierna.

Den 15 mars kommer Ledarnas marknadslöneinformation för 2005 att vara klar. Genom den kan medlemmar få detaljerad löneinformation för olika befattningar och chefsnivåer.

Presstelefon 08-598 99 333

Vi besvarar medias frågor om Ledarna och pratar gärna chefsfrågor. Vi förmedlar också kontakten till våra experter på ledarskapsfrågor, lön, jämställdhet, karriär och annat som rör chefers vardag.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem