Årets Ledarutvecklare 2014

Peter Grönberg, Vice President, Volvo Group Telematics & WirelessCar, utsågs den 12 mars till Årets Ledarutvecklare 2014 på Chefgalan på Grand Hotel i Stockholm.

Läs mer om Peter Grönberg – Årets Ledarutvecklare 2014

Läs mer om Chefgalan hos Chef


Nominerade till Årets Ledarutvecklare 2014 var:

Peter Grönberg
Peter Grönberg, Vice President, Volvo Group Telematics & WirelessCar
Han är en varm ledare som format ett ledarskap som innebär snabb förändring med långsiktigt perspektiv. Han vurmar för mätning av utveckling, vilket gör det lätt att spåra ohälsa. Peter Grönbergs arbete har förbättrat resultatet på alla plan i en global konkurrensutsatt verksamhet.

 


 

 

Steinunn Håkansson


Steinunn Håkansson, stadsdelsdirektör, Farsta stadsdelsförvaltning, Stockholms stad
Hon har genom att ta tillvara befintlig kompetens framgångsrikt bidragit till chefernas utveckling. Genom sitt ledarskap har Steinunn Håkansson lyckats skapa en ny kultur i en miljö som berör många.

 

 

Mia Pålsson
Mia Pålsson, Senior Product Unit Manager, Sandvik
Hon har i ett världsomfattande industriföretag bidragit till att alla nu ser medarbetaren, individen, människan. Orsaken till detta är Mia Pålssons coachande förhållningssätt och personliga känsla i utvecklingen av ledarskapet i sin organisation.

 
 

Därför står Ledarna bakom Årets Ledarutvecklare

Med priset vill vi synliggöra de krafter och eldsjälar som verkar för att utveckla potentialen i chefskapet och som ser det goda ledarskapet som ett strategiskt verktyg för verksamheter att nå framgång. Personer som i sin vardag röjer hinder och gör det möjligt för chefer på alla nivåer att utöva ledarskap.

På det sättet vill vi inspirera fler arbetsgivare att utveckla det goda ledarskapet och att skapa arbetsplatser dit kompetenta chefer söker sig för att de vill vara med och utveckla verksamheter. Där chefer gör skillnad.

Kriterierna för Ledarutvecklarpriset:

  • Pristagaren har verkat för att förbättra ledarskapet inom en organisation/ett företag eller i Sverige i stort.
  • Pristagaren drivs av en övertygelse och framtidssyn om det goda ledarskapet.
  • Pristagaren har åstadkommit en förändring i ledarskapet genom medvetet arbete och kompetensutvecklingsinsatser.
  • Pristagaren har jobbat för att röja hinder och ge chefer goda förutsättningar att utöva sin ledarroll på ett framgångsrikt sätt.

Om Chefgalan

Chefgalan (tidigare Kompetensgalan) är ett årligt evenemang som startade 2003. Galan arrangeras i mars varje år på Grand Hôtel i Stockholm. Chef är grundare av galan och samarbetar årligen med ett antal företag och organisationer, däribland Ledarna, kring genomförandet.

Text: Freja Annamatz Uppdaterat: 2014-09-18

Intervju med Peter Grönberg – Årets Ledarutvecklare 2014


Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem