Årets Ledarutvecklare 2015

Chefgalan 2015

Lise-Lotte Oldmark, HR-direktör för utbildningsföretaget Academedia, utsågs den 18 mars till Ledarutvecklare 2015. Årets ledarutvecklare är ett ledarskapspris som delas ut av Ledarna på den årliga Chefgalan i Stockholm.


Läs mer om Lise-Lotte Oldmark

Läs mer om Chefgalan hos Chef

 De var nominerade till Ledarutvecklare 2015


Karin Dalborg, enhetschef Nätverkstan Utbildning, Nätverkstan Kultur

"Karin har arbetat på ett strategiskt sätt med ledarskapet där arbetet tidigare har varit eftersatt. Projektledarutbildningarna stärker kulturlivet i stort och kommer att skapa goda förutsättningar för fortsatt framgång."

 

 


 

 


Lise-Lotte Oldmark, HR-direktör, Academedia

"Lise-Lotte har med sin övertygelse och framtidssyn påverkat skolsektorn. Med en genomtänkt ledarutveckling har hon bidragit till samhällsnyttan inom svensk utbildning. Lisa är själv ett gott exempel som håller hela vägen."

 

 

 

 

 


Maria Z Furenmo, HR-direktör, Net Ent

"Maria har ett uthålligt och medvetet sätt att driva ledarskapet framåt. Hon har en passionerad övertygelse för ledarskapets betydelse vilket är avgörande för bolagets tillväxt."

 

 

 

 

Läs mer hos Chef

 

Därför står Ledarna bakom utmärkelsen Ledarutvecklare

Med priset vill vi synliggöra de krafter och eldsjälar som verkar för att utveckla potentialen i chefskapet och som ser det goda ledarskapet som ett strategiskt verktyg för verksamheter att nå framgång. Personer som i sin vardag röjer hinder och gör det möjligt för chefer på alla nivåer att utöva ledarskap.

På det sättet vill vi inspirera fler arbetsgivare att utveckla det goda ledarskapet och att skapa arbetsplatser dit kompetenta chefer söker sig för att de vill vara med och utveckla verksamheter. Där chefer gör skillnad.

Kriterierna för Ledarutvecklarpriset:

  • Pristagaren har verkat för att förbättra ledarskapet inom en organisation eller i Sverige i stort.
  • Pristagaren drivs av en övertygelse och framtidssyn om det goda ledarskapet, som präglas av förändringskompetens, resultat och hållbarhet.
  • Pristagaren har åstadkommit en förändring i ledarskapet genom medvetet arbete och insatser inom kompetensutveckling.
  • Pristagaren har jobbat för att röja hinder och ge chefer goda förutsättningar att utöva sin chefs- eller ledarroll på ett framgångsrikt sätt.

Om Chefgalan

Chefgalan (tidigare Kompetensgalan) är ett årligt evenemang som startade 2003. Galan arrangeras i mars varje år på Grand Hôtel i Stockholm. Chef är grundare av galan och samarbetar årligen med ett antal företag och organisationer, bland annat Ledarna, kring genomförandet.

Text: Freja Annamatz Uppdaterat: 2016-01-19

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem