2015-04-29

Cheferna som försvann – eller så får vi fler kvinnor på toppen

Hur kan vi skynda på utvecklingen mot en på allvar jämställd chefskår? I ett spännande lunchsamtal den 12 maj har du möjlighet att få svaren från experterna och kvinnorna som redan tagit sig till toppen. Eliza Kücükaslan, utsedd till Framtidens kvinnliga ledare 2014, är en av de medverkande.

Ledarna har i snart tio år listat Framtidens kvinnliga ledare – unga framgångsrika kvinnor som är chefer och ledare. De finns, men är fortfarande i minoritet.

För trots att allt fler kvinnor idag är chefer händer något på vägen mot de allra högsta positionerna. Ledarnas färska rapport visar att det dröjer ett halvsekel innan det blir jämställt bland Sveriges vd:ar.

Varför försvinner kvinnorna med chefspotential och vad beror det på att de inte får eller vill ta plats på vd-stolarna och i styrelserummen? Hur kan vi skynda på utvecklingen mot en på allvar jämställd chefskår?

I ett spännande lunchsamtal den 12 maj har du möjlighet att få svaren från experterna och kvinnorna som redan tagit sig till toppen.

I panelen sitter Eliza Kücükaslan, utsedd till Framtidens kvinnliga ledare 2014, Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm och Annika Elias, ordförande, Ledarna. Samtalet leds av Camilla Wagner, jämställdhetsdebattör.

Årets lista över Framtidens kvinnliga ledare med 75 tongivande unga kvinnliga ledare kommer att publiceras senare under kvällen och på seminariet deltar ett flertal av de nominerade.


Tid och plats

Seminariet äger rum tisdagen den 12 maj klockan 12.00-13.00 i Ledarnas lokaler på Sankt Eriksgatan 26, plan 1. Vi bjuder på en lättare lunch från klockan 11.30.


Anmälan

Anmäl dig senast den 8 maj till jatack@ledarna.se

Uppdaterat: 2015-04-29

Eliza Kücükaslan, utsedd till Framtidens kvinnliga ledare 2014

Lyssna när Eliza Kücükaslan, tidigare bland annat vd för Milvik i Ghana och Framtidens kvinnliga ledare 2014, gästar podden Chefsrådgivarna.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem