2015-05-12

Lina Jorheden är Framtidens kvinnliga ledare 2015

Lina Jorheden

Lina Jorheden, landschef, Östafrika, Atlas Copco, korades den 12 maj till Framtidens kvinnliga ledare 2015 av Ledarna. För nionde året i rad presenterades listan över Framtidens kvinnliga ledare – en lista över 75 tongivande kvinnliga ledare under 36 år.

Syftet är att lyfta fram och synliggöra unga kvinnor på chefspositioner.

Lina Jorheden vinner titeln med motiveringen:

”Med ansvar för Atlas Copcos gruvverksamhet i 14 länder i Östafrika är krig och monetära kollapser några av utmaningarna hon får vara beredd på. Med ett inkluderande chefskap har hon förändrat företagskulturen och fördjupat kundkontakter vilket resulterat i nöjdare medarbetare och en bättre marknadsposition. En hög energinivå, tydlighet och framför allt mod är framgångsreceptet för Framtidens kvinnliga ledare 2015.”

– För mig handlar ledarskap om att skapa förståelse för våra mål, hur alla kan bidra till att de nås och vad vi behöver göra för att visa resultat, säger Lina Jorheden.

Listan över Framtidens kvinnliga ledare tas fram för att modernisera synen på den svenska chefsmarknaden och visa på den potential som finns bland unga ledare.

– Listan över Framtidens kvinnliga ledare slår gång på gång hål på myten om att det saknas kvinnor att rekrytera till de högsta positionerna i näringslivet, säger Annika Elias, Ledarna.

Priset delas ut och listan tas fram av Ledarna. Med Framtidens kvinnliga ledare vill Ledarna förändra bilden om ledarskapet som en manlig arena och lyfta fram goda exempel och inspiratörer – moderna ledare. För researcharbetet och kvalitetssäkring ansvarar talangpartnern Nova.

Läs en intervju med Lina Jorheden

Se hela listan

Uppdaterat: 2015-05-12

Eliza Kücükaslan, utsedd till Framtidens kvinnliga ledare 2014

Lyssna när Eliza Kücükaslan, tidigare bland annat vd för Milvik i Ghana och Framtidens kvinnliga ledare 2014, gästar podden Chefsrådgivarna.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem