2016-05-09

Se seminariet ”Tio år med FKL”

Den 11 maj firar utmärkelsen Framtidens kvinnliga ledare (FKL) 10-årsjubileum. Ett av våra arrangemang under dagen, lunchseminariet ”10 år med FKL – en jämställdhetsresa med farthinder”, kan du nu se på webben.

Se seminariet på YouTube

Utvecklingen mot en mer jämställd chefskår går trögare ju högre upp man kommer. Under tio år har Ledarna listat Framtidens kvinnliga ledare – unga framgångsrika kvinnor som redan visat på goda ledaregenskaper. Syftet är att vända upp och ned på föreställningen om ledarskapet som en manlig arena, samt lyfta fram unga ledare som fungerar som förebilder för andra.

Vissa framsteg kan vi ändå se under de tio år som har gått. Frågan är vad som drivit den förändringen? Kommer trycket från politiker, media, konsumenter eller från de anställda? Finns det andra faktorer? Och hur tar vi oss vidare?

I ett spännande lunchseminarium den 11 maj tittade vi i backspegeln tillsammans med en rad nytänkande experter för att tillsammans hitta vägen framåt.

Medverkande:

  • Cecilia Åkerblom, Tekn. Dr., ledarskapsexpert och rapportförfattare, Ledarna
  • Agneta Stark, framtidsspanare och docent i ekonomi
  • Pia Höök, globalt ansvarig för mångfaldsarbete, Skanska
  • Suad Ali, expert på Sveriges flyktingkvot på Migrationsverket och kandidat på årets FKL-lista
  • Thomas Ekman, koncernchef Cabonline

Samtalet leddes av Camilla Wagner, jämställdhetsdebattör.

Uppdaterat: 2016-05-11

Eliza Kücükaslan, utsedd till Framtidens kvinnliga ledare 2014

Lyssna när Eliza Kücükaslan, tidigare bland annat vd för Milvik i Ghana och Framtidens kvinnliga ledare 2014, gästar podden Chefsrådgivarna.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem