Framtidens kvinnliga ledare 2010

Salomeh Tafazoli

De är moderna, uppfinningsrika, kloka, spännande, smarta, kreativa och framgångsrika. De är lysande förebilder att inspireras och peppas av. De är Framtidens kvinnliga ledare.

Salomeh Tafazoli - Framtidens kvinnliga ledare 2010

Hon är fullkomligt ointresserad av lastbilar och var helt säker på att hon aldrig skulle jobba på Volvo. Ändå säger sig årets vinnare Salomeh Tafazoli, chef för logistik-och försäljningsutveckling på Volvo lastvagnar, vara på helt rätt plats i tillvaron.

Motiveringen till 2010 års pristagare:

”Hon är sinnebilden av en modern ledare som med stor medvetenhet ser till att allt och alla i hennes närhet ständigt utvecklas; resultat, processer och människor - och inte minst - det egna ledarskapet. Med tydlig kommunikation, pondus och med glimten i ögat får hon med sig såväl medarbetare som chefer och driver igenom till synes omöjliga projekt.”

Kortfatkta Salomeh Tafazoli

Titel: Truck sales process and logistics development manager på Volvo lastbilar.

Ålder: 30 år.

Bor: Innerstan i Göteborg.

Familj: Gift med Peter Tafazoli. Mamma, syster och hennes familj.

Ledarskapets uppsida: Att kunna påverka och prestera genom teamarbete.

Ledarskapets nersida: Att ständigt vara iakttagen.

Mest stolt över under året som gått: Gruppens prestation under lågkonjunkturen.

Några goda råd: Jobba för att du känner passion för ditt arbete, inte enbart för att göra karriär.

 

Hela listan 2010

FKL 2010

Se hela listan och läs vinnarintervjuer!

Topp tre 2010

  • Salomeh Tafazoli, chef för logistik-och försäljningsutveckling på Volvo lastvagnar
  • Charlotta Lindahl, Direktör för kundservice- och lojalitetsavdelningarna på Tre.
  • Karin Bodin, Vd på Polarbröd.

 

Nominering och urvalskriterier

Ledarna och Shortcut har i nominerings- och researcharbetet för Framtidens kvinnliga ledare samarbetat med talangnätverket Nova pro, som även har skött referenstagning och kvalitetssäkring av listan. Många hundra unga kvinnliga ledare inom näringsliv, politik, kultur och offentlig verksamhet har granskats och bedömts. Kriterierna för att kunna bli nominerad är att man ska vara en kvinna i ledande befattning och född tidigast 1974.

Personen ska även upp fylla följande:

  •  Resultat: Har ansvar att utveckla och leda, till exempel som chef över ett visst antal anställda, har ekonomiskt ansvar, verksamhetsansvar eller uppvisat betydande resultat.
  •  Personliga egenskaper: Har goda ledaregenskaper som främjar utveckling hos de anställda, har mod att ställa krav och förmåga att skapa goda relationer.
  •  Potential: Har visat en stark personlig utvecklingstakt under det senaste året, uppvisar handlingskraft och ambition, är förändringskompetent och nytänkande samt har visioner.

Eliza Kücükaslan, utsedd till Framtidens kvinnliga ledare 2014

Lyssna när Eliza Kücükaslan, tidigare bland annat vd för Milvik i Ghana och Framtidens kvinnliga ledare 2014, gästar podden Chefsrådgivarna.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem