Från flykting till medarbetare?

Den stora invandringen under de senaste fem åren innebär utmaningar för samhället, men också möjligheter för din organisation och dig som chef. Det gäller bara att se och förstå dem. Seminariet ger dig kunskaper, inspiration och bättre verktyg för att hitta rätt kompetens bland alla de som har kommit hit.

Under tre intensiva timmar går vi igenom och diskuterar viktiga fakta, tankeväckande insikter och de nödvändiga perspektiven (asylinvandrarens och den svenska chefens) på en praktisk, handgriplig nivå. Du får också möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra chefer.

Seminariet leds av Magnus Berg och Mouddar Kouli, som driver Ledarnas olika aktiviteter för asylinvandrare* med chefserfarenhet, däribland Managers’ Express. Magnus har lång erfarenhet av integrationsfrågor, bland annat från Migrationsverket. Mouddar, som kom från Syrien hösten 2015, har tidigare arbetat som marknadschef och egen företagare.

*Begreppet inkluderar alla som har kommit till Sverige genom att söka asyl, oavsett hur kort eller lång tid de har varit här.

Seminariet ingår i ditt medlemskap. Inga extra kostnader tillkommer för medlemmar.

Ur programmet

  • Så fungerar migrationen och integrationen idag.
  • Hur kan krigsrubriker och stereotyper hindra oss från att agera rationellt?
  • Kunskaper och insikter som krymper ditt avstånd till Farah och Hassan.
  • En checklista för hur du kan få tillgång till den nya kompetensen.

Förbered dig för seminariet

Fundera på vilka affärsmässiga eller organisatoriska skäl du och din organisation har för att leta efter kompetenta medarbetare bland asylinvandrarna.

Uppdaterat: 2017-01-13

Tid och plats

  • Malmö 11 maj 13:00 - 16:00 - Sankt Gertrud Konferens, Malmö
  • Stockholm 18 maj 13:00 - 16:00 - Ledarna, förbundskontoret, Sankt Eriksgatan 26, Stockholm
Logga in för att anmäla dig till kursen
Betyg

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem