Mål i arbetslivet - fallgropar och framgångsfaktorer

Forskningen om mål i arbetslivet visar att rätt satta mål kan påverka resultat och arbetsprestationer positivt. Men verkligheten är ofta en annan.

Under denna frukostföreläsning visar psykologen och författaren Stefan Söderfjäll hur du kan bli bättre på att använda mål i din verksamhet.

Forskningsresultaten visar att mål kan vara ett effektivt sätt att motivera och engagera, främja trivsel och minska stress. Men om man betraktar praktiskt målarbete i arbetslivet syns inte dessa resultat lika tydligt. En möjlig förklaring skulle kunna vara att den forskningsbaserade kunskapen om mål, av en eller annan anledning, inte riktigt nått ut i arbetslivet.

Stefan Söderfjäll presenterar vad forskningen om mål har kommit fram till och berättar om vanliga misstag som görs i praktiskt målarbete samt om vad man kan tänka på för att få det att fungera.

Stefan Söderfjäll är filosofie doktor i psykologi, organisationskonsult och författare. Han har under de senaste två decennierna verkat för att sprida forskningsbaserad kunskap om bland annat motivation, ledarskap och teamdynamik och är aktuell med boken En liten bok om mål (tillsammans med Christopher Svensson) och har tidigare skrivit To team or not to team och Behovsanpassat ledarskap.

Boka plats på föreläsningen

Boka din plats på aktiviteten genom att fylla i formuläret nedan. Du får direkt en bekräftelse på om du har fått en plats, eller blivit placerad på väntelista. Läs även om vad som gäller för avbokning och personuppgifter.

Text: Uppdaterat: 2017-06-28

Tid och plats

  • Malmö 31 augusti 08:30 - 10:00 - Scandic Hotel S:t Jörgen, Malmö
  • Göteborg 1 september 08:30 - 10:00 - Göteborg, Göteborg
Logga in för att anmäla dig till aktiviteten
Betyg

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem