Egenföretagare hos Ledarna

Som egenföretagare har du användning av medlemskap i fackförbundet Ledarna vid många olika tillfällen. Vi hjälper dig att granska konsultavtalet, du kan bolla dina utmaningar med våra rådgivare och du kan vidareutveckla dig med kurser och seminarier. Tjänsterna ingår i medlemsavgiften.

På sidan Medlemskap läser du om allt som ingår i medlemskapet i Ledarna. Du som är egenföretagare kanske vill ta en extra titt på någon av de här tjänsterna:

 • Avtalsgranskning
  Vi hjälper dig med avtalsgranskning innan du skriver på det nya konsultavtalet.
 • Personlig rådgivning
  Vi förstår dina utmaningar och din situation som egenföretagare inom chefs- och ledarskapsfrågor. Bolla dina dilemman med en erfaren rådgivare.
 • Kurser och seminarier
  Fördjupa dina kunskaper, reflektera kring ditt ledarskap, inspireras, nätverka och byt erfarenheter med andra deltagare.
 • Inkomstförsäkring
  I ditt medlemskap hos Ledarna ingår en inkomstförsäkring som gör att du tillsammans med a-kassan kan komma upp till cirka 80 procent av din lön om du blir ofrivilligt arbetslös. Kontakta din a-kassa för att ta reda på vad som gäller dig som egenföretagare.
 • Samtalsstöd
  Du ringer helt anonymt till Ledarnas samtalsstöd när du känner att ”det är lite mycket nu” och behöver hjälp med att sortera tankarna.
 • Filmer och poddar
  Titta, lyssna – och bli bättre på ledarskap. Våra filmer och poddar hjälper dig att utveckla ditt ledarskap och din arbetsvardag.

Affärsjuridiskt stöd

Som medlem och egenföretagare kan du anlita advokatbyrån Cross Advokater för affärsjuridisk rådgivning och tvistelösning. Du får ett kostnadsfritt samtal för konsultation i ärendet och därefter 10 procent rabatt på de första tio timmarna.

På webbplatsen för Cross Advokater hittar du mer information. Du kan också kontakta dem direkt:

Sebastian Földes
08-411 33 45
sebastian.foldes@crossadvokater.se 

Thomas Wiberg
08-411 33 45
thomas.wiberg@crossadvokater.se 

Mall för konsultavtal på svenska och engelska

För dig som är egenföretagare har vi tagit fram en mall för konsultavtal. Den finns på både svenska och engelska.

Hängavtal med Ledarna

Om du som medlem i Ledarna driver eget företag i ett aktiebolag och vill ha en trygg tjänstepension via ITP kan bolaget teckna ett hängavtal med Ledarna. Du ska huvudsakligen bedriva verksamhet inom Ledarnas organisationsområde, det vill säga utföra tjänstemannauppgifter inom chefs- och ledarskapsområdet. Det som ingår i hängavtalet är tjänstepension (ITP), tjänstegrupplivförsäkring (TGL) och trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA).

För att teckna hängavtal kontaktar du oss via kontaktformuläret så återkommer vi till dig med mer information.

Verksamt.se för dig som driver eget

Känner du till verksamt.se? Där samlar myndigheter som Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som driver eller ska starta företag har nytta av.

Begränsade tjänster för egenföretagare

Två av de tjänster som ingår i medlemskapet i Ledarna gäller inte för dig som egenföretagare och det är förhandling och rättshjälp i tvist med din uppdragsgivare. Rättshjälp kan dock beviljas i tvist med arbetslöshetskassa eller försäkringskassa.

Bättre på ledarskap med Ledarna

Som medlem i Ledarna får du som är egenföretagare bland annat:

 • Avtalsgranskning
 • Personlig rådgivning
 • Inkomstförsäkring

Alla tjänster ingår i din månadsavgift. Välkommen till Ledarna.