Egenföretagare hos Ledarna

Som egenföretagare har du användning av medlemskap i fackförbundet Ledarna vid många olika tillfällen. Vi hjälper dig att granska konsultavtalet, du kan bolla dina utmaningar med våra rådgivare och du kan vidareutveckla dig med kurser och seminarier. Tjänsterna ingår i medlemsavgiften.

På sidan Medlemskap läser du om allt som ingår i medlemskapet i Ledarna. Du som är egenföretagare kanske vill ta en extra titt på någon av de här tjänsterna:

 • Avtalsgranskning
  Vi hjälper dig med avtalsgranskning innan du skriver på det nya konsultavtalet.
 • Personlig rådgivning
  Vi förstår dina utmaningar och din situation som egenföretagare inom chefs- och ledarskapsfrågor. Bolla dina dilemman med en erfaren rådgivare.
 • Kurser och seminarier
  Fördjupa dina kunskaper, reflektera kring ditt ledarskap, inspireras, nätverka och byt erfarenheter med andra deltagare.
 • Inkomstförsäkring
  I ditt medlemskap hos Ledarna ingår en inkomstförsäkring som gör att du tillsammans med a-kassan kan komma upp till cirka 80 procent av din lön om du blir ofrivilligt arbetslös. Kontakta din a-kassa för att ta reda på vad som gäller dig som egenföretagare.
 • Samtalsstöd
  Du ringer helt anonymt till Ledarnas samtalsstöd när du känner att ”det är lite mycket nu” och behöver hjälp med att sortera tankarna.
 • Filmer och poddar
  Titta, lyssna – och bli bättre på ledarskap. Våra filmer och poddar hjälper dig att utveckla ditt ledarskap och din arbetsvardag.

Affärsjuridiskt stöd

Som medlem och egenföretagare kan du anlita advokatbyrån Cross Advokater för affärsjuridisk rådgivning och tvistelösning. Du får ett kostnadsfritt samtal för konsultation i ärendet och därefter 10 procent rabatt på de första tio timmarna.

På webbplatsen för Cross Advokater hittar du mer information. Du kan också kontakta dem direkt:

Sebastian Földes
08-411 33 45
sebastian.foldes@crossadvokater.se 

Thomas Wiberg
08-411 33 45
thomas.wiberg@crossadvokater.se 

Begränsade tjänster för egenföretagare

För dig som egenföretagare ingår inte förhandling och rättshjälp i tvist med din uppdragsgivare. Rättshjälp kan dock beviljas i tvist med arbetslöshetskassa eller försäkringskassa.

Bättre på ledarskap med Ledarna

Som medlem i Ledarna får du som är egenföretagare bland annat:

 • Avtalsgranskning
 • Personlig rådgivning
 • Inkomstförsäkring

Alla tjänster ingår i din månadsavgift. Välkommen till Ledarna.