Kvalitetsmässan – knytpunkten för chefer i offentlig sektor

Många pratade ledarskap och medlemskap med Ledarna på årets upplaga av Kvalitetsmässan. Vi arrangerade två seminarier under mässan: Från flykting till medarbetare? och Att leda i en komplex vardag.

Kvalitetsmässan riktar sig till dig som är chef i offentlig sektor. Temat 2017 var: Det nya Sverige. Den svenska välfärden förändras i takt med nya tider, nya utmaningar och nya möjligheter.

Ledarnas seminarier

Från flykting till medarbetare?

Den stora invandringen under de senaste fem åren erbjuder stora möjligheter för alla slags verksamheter inom offentlig sektor. Det gäller bara att se och förstå dem. Seminariet ger dig kunskaper, inspiration och bättre verktyg för att hitta rätt kompetens bland alla de som har kommit hit. Under en intensiv timme går vi igenom och diskuterar viktiga fakta, tankeväckande insikter och de nödvändiga perspektiven (asylinvandrarens och den svenska chefens) på en praktisk, handgriplig nivå.

Magnus Berg, integration manager, Ledarna
Mouddar Kouli, projektledare, Ledarna

Att leda i en komplex vardag

Att leda i en politiskt styrd organisation, där transparens och regelverk är centrala komponenter, kräver mycket av dig som chef inom offentlig sektor. Under föreläsningen kan du ta del av perspektiv som utvecklar dig i din vardag, inte minst får du tips på hur du undviker en del av alla fallgropar som kan uppenbara sig för dig i din chefsroll.

Peter Berg, ledarskapsutvecklare, Ledarna
Ida Zetterqvist-Hoel, enhetschef Rättspsykiatrin i Trelleborg, vinnare av Guldkransen 2017

Ledarna och Kvalitetsmässan på Twitter: #kvalitetsmässan #ledarna

Om Kvalitetsmässan

Kvalitetsmässan är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. Mässan äger rum vartannat år på Svenska Mässan i Göteborg. De bästa förnyelseprojekten presenteras och diskuteras med utgångspunkt i hur de offentliga verksamheterna och det svenska samhället kan bli bättre och effektivare.

Läs mer på Kvalitetsmässans webbplats