Ledarna på turné

Ledarna har cirka 20 000 chefsmedlemmar inom offentlig sektor. Vi vet hur du har det på jobbet. Vi vill ge dig som chef inom offentlig sektor bättre förutsättningar för att vara en bra chef och därför åker vi ut på en landsomfattande turné under 2018/2019.

Vi bjuder in dig och dina chefskollegor i regionen till seminarier och branschmingel med chefens vardag i fokus.

Du väljer ämne

Du som är medlem får rösta fram vilket seminarium du tycker skulle vara mest intressant att lyssna till i din region.

Exempel på seminarier

Interkulturellt ledarskap

På en timme blir du bli en kunnigare och modigare chef som strävar efter mångfald i teamet därför att du vet hur du ska dra fördel av olikheterna, både i vardagen och för att utveckla verksamheten. Vi tar upp och diskuterar relevanta teman och praktiska situationer inom områden som relation, kommunikation och sociala koder.

Bli en hållbar chef

Som chef inom kommun och landsting ställs höga krav på dig. För att hålla länge, må bra och trivas på jobbet, behöver du rätt förutsättningar för att hantera ditt uppdrag.

Att driva förändring

Att i din roll som chef driva förändringar i organisationen kan vara utmanande och svårt. Vi berättar hur du hittar ett förhållningssätt som fungerar när du och dina medarbetare går mellan förändringsstadierna. Hur du kan skapa delaktighet och hantera motstånd i förändringsprocesser.

Konflikthantering

Konflikthantering är en viktig del i varje chefs uppdrag. Vi berättar om de verksamma mekanismerna och hur du kan agera för att känna dig tryggare när du hanterar dem. Du får nyttiga tips, perspektiv och verktyg som är användbara för dig som är chef inom offentlig sektor.

Lojalitetsplikten i anställningsförhållanden

Hur lojal måste en chef vara mot sin arbetsgivare? Är det tillåtet att prata illa om sin arbetsgivare i sociala medier? Vi går igenom vilka krav som kan ställas utifrån anställningsavtalet.

Praktisk etik för chefer

Föreläsningen lyfter betydelsen av etik och moral för ett långsiktigt hållbart ledarskap och du får verktyg som hjälper dig att utveckla och öva upp din moraliska kompetens i vardagen.

Chefsförordnanden

Föreläsningen belyser vad som gäller ur ett arbetsrättsligt perspektiv och vad du behöver tänka på. Får man säga upp ett chefsförordnande hur som helst? Vad händer med lön och andra villkor?

Chefens ansvar för arbetsmiljön

Föreläsningen klargör vilket ansvar du har som chef för arbetsmiljön på din arbetsplats och vad det innebär i praktiken för dig som chef inom offentlig sektor.

Turnéplan och folder

Turnéplan – ladda ner och skriv ut

Informationsfolder om turnén – skriv ut och ladda ner

Bli en bättre chef med oss

Alla våra digitala och fysiska kurser och seminarier ingår i medlemskapet. Nio av tio som gått en kurs på Ledarna kan tänka sig att rekommendera den till en chefskollega och merparten av våra medlemmar tycker att medlemskapet bidrar till att de blir en bättre chef.

Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Här läser du mer om vad som ingår i medlemskapet.