Motion U: Bussiga chefer på väg

Inlämnad av

Ledarna inom vård, omsorg och socialt arbete

Bakgrund

Ledarnas medlemmar inom offentlig verksamhet påtalar ofta att Ledarna är osynliga på lokal och regional nivå. Ledarna behöver bli bättre på att synas, höras och finnas till för både nuvarande och presumtiva medlemmar.

Offentlig sektor är på stor tillväxt hos Ledarna men vi inom LiVOS är övertygade om att med ökad lokal närvaro skulle tillväxtkurvan kunna peka rakt uppåt. Ett lite annorlunda, tillgängligt och lätt sätt är att a´ la foodtruck konceptet köra och ställa sin truck utanför en arbetsplats där våra medlemmar finns och skapa dialog. Vi ser framför oss en orange ”folkabuss” med Ledarnas emblem på.

En viktig framgångsfaktor är den tillfälliga aspekten. Det gör det enkelt att experimentera med innehållet i bussen, och lätt att förflytta sig till platser där det finns marknad. Vi ser även framför oss att en Ledarna buss kan bli ett dragplåster i Almedalen.

Jag/vi yrkar att kongressen beslutar:

  • att Ledarna tillser att det för kansliet och Ledarna branschföreningar finns en folkabuss tillgänglig att använda för verksamhetsnära besök.