Fler nyheter
Medlemsnyhet 19 januari 2017

Chefsintervju: Försäkringen gav mig andrum

När företaget omorganiserade blev produktionsledaren Glenn Milger över­talig på grund av arbetsbrist. Men tack vare inkomstförsäkringen från Bliwa, som han har genom sitt med­lemskap i Ledarna, kände han att han fick både en tidsfrist och en ekonomisk buffert. Det gör att han i lugn och ro kan koncentrera sig på att hitta ett nytt jobb och komma vidare i karriären.

– Tidigare hade jag drivit egen firma i flera år utan att ha någon form av försäk­ring. När jag av olika skäl var tvungen att lägga ner verksamheten stod jag utan inkomst.

Så 2002 när han började som produk­tionsledare på Scania gick han med i Ledarna och fick sedan inkomstförsäk­ringen när den infördes 2005.

Åren rullade på och Glenn Milger fun­derade inte vidare över vilka förmåner och försäkringar han hade. Men 2014 slutade han på Scania.

– I samband med det kontaktade jag Ledarna som upplyste mig om att jag hade min inkomstförsäkring från Bliwa. Jag hade faktiskt glömt bort det och blev naturligtvis jätteglad. Efter några månader fick Glenn Milger ett nytt jobb som produktionsledare med uppdrag att införa leanprocesser.

– Men så blev det omorganisation och jag som var sist in fick gå först. Denna gång kände jag inte alls samma stress eftersom jag visste att jag tack vare försäkringen ändå skulle komma upp i 80 procent av lönen.

Nu har Glenn Milger haft tid att se över sin ekonomi, förhandla med banken och dra ner på onödiga kostnader så att han inte behöver känna sig stressad över att klara vardagen.

– Jag letar nytt jobb och har flera spännande saker på gång. Genom Trygghetsrådet och Arbetsförmedlingen i Västervik får jag också mycket stöd, hjälp och tips på tjänster. Glenn Milger är tacksam över att han var förutseende nog att "se om sitt hus".

– Att bli av med jobbet kan hända vem som helst, och ju äldre man är desto viktigare är det att vara bra försäkrad. Jag hade en försäkring som gav mig 100 dagar, men nästa gång kan jag lika gärna slänga på några kronor på premien och ta en tilläggsförsäkring som räcker i 200 dagar.

Tips när du befinner dig mellan jobb:

  • Våga söka stöd och hjälp i ditt jobbsökande. Arbetsför­medlingen ordnar bland annat träffar med arbetsgivare och Trygghetsrådet tipsar dig om jobb.
  • Se över din ekonomi. Anpassa dina utgifter så slipper du stress.
  • Är du över 50 kan det vara lite trögare att få jobb.Teckna en tilläggsförsäkring som räcker 200 dagar i stället för 100.

Glenn Milger

Ålder: 61.
Familj: Hustru.
Utbildning: Ekonomi i grunden, 14 år i marinen, furirskola, Kompaniofficersskolan, Krigshögskolans högre kurs, Mitt Ledarskap.
Karriär: Montör hos Volvo, telegrafist i armén, kapten i flottan, säljare, egen företagare, vd, produktionsledare.
Antal år hos Ledarna: 14. Senaste kontakt med Ledarna: Just nu varannan vecka.

Artikeln är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 1, januari 2017.