Fler nyheter
Medlemsnyhet 8 maj 2017

Chefsintervju: Vår platta organisation förvånar

När Caroline Ingeborn kom till Toca Boca 2013 hade företaget 14 anställda. I dag är de över hundra personer och omsätter 115 miljoner.

– Min drivkraft är att jobba med ett bolag som har en mission och att bygga något riktigt stort utan att någonsin göra avkall på våra goda värderingar.

Toca Boca skapar spelappar för barn. Estetik och innehåll genomsyras av en väldigt "svensk" syn på barn och pedagogik, menar Caroline Ingeborn. Här finns leken till för sin egen skull.

Caroline Ingeborn sitter i San Francisco där techindustrin växer så det knakar. Trots att den här miljön är känd för sin demokratiska företagskultur sticker Carolines Ingeborns ledarskap ut.

– När jag ställer en fråga förväntar jag mig ett ärligt svar, men här i USA säger folk ofta vad de tror att man vill höra. Hos oss på Toca Boca sporrar vi medarbetarna att säga vad de tycker. Det tillsammans med våra platta strukturer tycker amerikanarna är jättekonstigt.

I det växande företaget jobbar Caroline Ingeborn hårt för att skapa ännu bättre strukturer för kommunikation. En annan drivkraft är att få ägna mer tid åt att utveckla medarbetarna att ta ledarskapsroller och sprida en god ledarskapskultur.

– I framtiden vill jag jobba mer med att coacha Toca Bocas yngre chefer och ta fram nästa generations ledare.

Caroline Ingeborn

35 år, Chief Operating Officer, Toca Boca Bor: San Francisco, USA.

Karriär: Master från HHS, därefter direkt till Lehman Brothers som Mergers and Aquisitions Analyst. Vidare till Bonnier för utveckling av M&A. Sedan 2013 Chief Operating Officer på Toca Boca.
Så många rapporterar till Caroline Ingeborn: 8 direkt och 60 indirekt.

Artikeln är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 5, maj 2017.