Fler nyheter
Nyhet 8 maj 2024

Därför imponeras Katrine Kielos-Marçal av Framtidens kvinnliga ledare

FKL. För tredje gången leder journalisten och författaren Katrine Kielos-Marçal Framtidens kvinnliga ledare, när Ledarna samlar 75 framstående chefer som är unga och kvinnor. Missa inte sändningen den 16 maj.
Katrine Kielos-Marçal under FKL 2023.

Katrine Kielos-Marçal är kolumnist i Dagens nyheter och bor i Storbritannien. 2022 tilldelades hon Stora retorikpriset, ett pris som främjar demokrati genom att öka den retoriska kompetensen.

Katrine Kielos-Marçal uttrycker sin beundran för projektets långsiktighet:

– Jag imponeras av uthålligheten i Ledarnas utmärkelse och hur den fortsätter att främja jämställdhet ur ett ekonomiskt perspektiv. Trots att Sverige är ledande i många jämställdhetsmått, ligger vi efter när det gäller andelen chefer som är kvinnor jämfört med andra länder, inklusive Storbritannien.

För att ytterligare belysa dessa frågor publicerar hon sin nya bok i höst, En kvinnas värde: Manliga fantasier om pengar, som utmanar ekonomiska myter som hindrar kvinnor.

– Boken gör upp med de ekonomiska myter som håller kvinnor tillbaka när det gäller pengar, säger Katrine Kielos-Marçal.

Följ nedräkningen av årets lista

Den 16 maj med start klockan 18 kan du följa nedräkningen av Framtidens kvinnliga ledare 2024. Sändningen och mer information hittar du på sidan Framtidens kvinnliga ledare.

Om Framtidens kvinnliga ledare

Med Framtidens kvinnliga ledare vill vi ändra på bilden av ledarskap som en manlig arena. Genom att lyfta fram goda exempel och inspiratörer – moderna ledare, helt enkelt – som också är unga och kvinnor, vänder vi upp och ner på förlegade föreställningar om vem som får vara chef.

Gemensamt för dessa kvinnor är att de gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap.