Fler nyheter
Nyhet 9 december 2022

Därför krockar hybridarbetet med organisationskulturen

Inspiration i advent. Aaron Kroon har kommit en lång väg sedan han blev chef vid tjugoett års ålder. Att bryta mot den tradionella mansrollen innebär fortfarande att du behöver jobba hårdare än andra för att bevisa dig.
Aaron Kroon är en av Ledarnas julvärdar 2022.

Ledarnas tredje adventsvärd är Aaron Kroon, nordisk hr-direktör på Schibsted Nordic Marketplaces, där bland annat Blocket ingår. Idag är han en flitigt anlitad talare, paneldeltagare och inspiratör på ämnet mångfald och inkludering. Under hösten var han med i Ledarnas webbinarium om framtidstrender, utifrån en rapport där 5 000 chefer spanar om innovation och den hybrida arbetsplatsen. Ja, helt enkelt det nya normala.

Hur ser du på framtidens arbetsplats?

– Det pratas mycket om hybrida arbetsplatser versus kultur och huruvida det finns en motsättning här. Jag hävdar att det är att göra det för lätt för sig. Kultur är summan av alla våra handlingar som ledare och medarbetare, och om framtidens arbetsplats ser annorlunda så måste även ledarskapet förändras. Framtidens ledarskap bygger på empati, kommunikation och förståelsen för allas olika förutsättningar. En dålig kultur beror inte på antal dagar på kontoret, en dålig kultur är resultatet av ett dåligt ledarskap.

Hur har din chefsresa sett ut?

– Jag blev chef redan vid tjugoett års ålder vilket har gett mig en chans att testa mig fram i vem jag är som ledare. Jag är övertygad om att en av mina största styrkor som ledare är just att jag fått bygga mitt ledarskap på praktiska erfarenheter, framgångar och misslyckanden. Jag är medveten om att jag har kommit en lång väg men det har inte varit en lätt resa. Det är fortfarande en sanning att om du bryter mot den traditionella mansrollen så får du jobba dubbelt så hårt för att bevisa din förmåga. Att vara svart och gay och aspirera på höga chefsroller var inte direkt ett vinnande koncept för tjugo år sedan, och för många är det en sanning än idag. Förhoppningsvis har min resa banat väg för andra normbrytande chefer.

Har du alltid engagerat dig i mångfaldsfrågor?

– En del av mitt engagemang kommer helt klart från min uppväxt där frågan om allas lika värde var ständigt närvarande. Jag kommer från en familj som såg som sin uppgift att stötta och hjälpa de marginaliserade och utsatta i samhället. Som mörkhyad och öppet gay i arbetslivet har frågan om inkludering varit given och mitt engagemang bygger delvis på egna erfarenheter av rasism och homofobi, men kanske allra mest på det faktum att jag leder för att skapa förändring, och är det något jag är övertygad om är det att förändring inte skapas genom att vända bort blicken från orättvisor. Jag har starka åsikter och jag är inte det minsta rädd för att uttrycka dem.

Hur kommer du att tillbringa julen?

– Jag och min man kommer faktiskt att resa bort över jul – det blir Thailand och ingen traditionell jul. Annars är jag nöjd med att få umgås med min man och våra hundar.

Vad läser du i jul?

– Jag rekommenderar Birgitta Ohlssons Duktiga flickors revansch. En bok som verkligen hjälper dig att reflektera kring duktighet, ledarskap och makt. Birgittas tio budord är något som alla ledare, inte bara duktiga flickor, borde läsa och reflektera över.

Aaron Kroon blev nyligen utnämnd till en av tre finalister på galan Diversity Index Awards i kategorin Swedish role model of the year. Han är också talare inom ramen för mångfaldsnätverket All of Us, som samlar experter inom bland annat kommunikation, hr och ledarskap.

Övriga artiklar med inspiration i advent

Ledarnas julvärdar. Varje vecka i advent publicerar vi tips och inspiration från fyra aktuella profiler inom ledarskap. Håll utkik på ledarna.se eller i våra sociala kanaler.