Fler nyheter
Nyhet 13 december 2017

Ellen Landberg i metoo-antologi

Ledarnas Ellen Landberg medverkar i antologin Me too – så går vi vidare som släpptes 12 december. Ellen delar med sig av sina råd som också finns på ledarna.se.
Bild: Lava förlag

– Jag är mycket stolt över att ha blivit tillfrågad om att vara med, säger Ellen.

Boken samlar starka röster från 82 kvinnor och blandar berättelser med konkreta tips, råd och verktyg. Allt för att ta kraften i metoo-rörelsen vidare.

– Plötsligt är de frågor jag arbetar med varje dag högst upp på agendan och det finns en möjlighet till förändring på riktigt, säger Ellen. Min uppgift, liksom många andras, blir att göra allt i vår makt för att säkerställa att #metoo får långsiktiga effekter i arbetet för jämställdhet, säger hon och understryker:

 Ett sätt är att nu, när uppropen blir färre och rörelsen går in i en annan fas, formulera arbetet framåt. Och det är vad den här boken ska bidra till att göra; visa på verktyg och vägar framåt. 

 Jag tror verkligen vi på Ledarna kan bidra här. Efter att jag föreläst på Prevent har jag fått förfrågningar om ytterligare åtta föreläsningar på fyra olika orter. Och Chefspodden vi spelade in på temat har gått som en raket på kort tid och har över 700 lyssningar.

Alexandra Pascalidou är huvudredaktör. Så här skriver bland annat DN om den.

Bland de medverkande finns: Malou von Sivers, EU-kommisionär Cecilia Malmström, Martina Montelius, Rachel "Yoga Girl" Brathen, Linnéa Claesson, Hanna Wigh, Ida Östensson, Alexandra Charles, Mian Lodalen, Underbara Clara Lidström, Lo Kauppi, Gudrun Schyman, Pamela Andersson, Hédi Fried, Anneli Jordahl, Fanna Ndow m fl.

Mer om sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier – så jobbar du förebyggande och långsiktigt