Fler nyheter
Nyhet 8 december 2020

Hur tänker en chefsrekryterare?

Undrar du vad som egentligen pågår i huvudet på en chefsrekryterare? Nu kan du få veta.
Nils Hallén, chefsutvecklare på Ledarna.

635 chefer deltog när Ledarnas chefsutvecklare Nils Hallén avslöjade sina bästa knep under webbinariet I huvudet på en chefsrekryterare. Som medlem kan du se seminariet i efterhand när det passar dig – och dessutom extramaterial där Nils svarar på frågor som deltagarna ställde under seminariet.

Nils har jobbat i över 20 år med chefsrekrytering och undervisar även inom bland annat rekrytering och Talent Management på Södertörns högskola och Stockholms universitet.

Vad är det viktigaste i kontakten med en chefsrekryterare?

– Lyssna in vad det är just den chefsrekryteraren verkar vilja veta. Processerna kan skilja sig åt beroende på vilken information rekryterare vill ta reda på om dig. Ställ därför frågor om processen och var inte rädd för att fråga hur du kan förbereda dig för de olika momenten.

Jag har blivit uppsagd och söker nytt arbete, var ska jag börja?

– Se till att du har en tydlig bild av vad du vill göra och vad du kan bidra med. Träna på att förmedla de budskapen både i skrift och i ett personligt möte.

Vilken är den vanligaste frågan från chefer i en rekryteringssituation?

– Vilka förväntningar finns på mig som chef i den här rollen?

Se webbinariet I huvudet på en chefsrekryterare

Du som är medlem kan se seminariet i efterhand. Under seminariet ställdes också många frågor som Nils besvarar i det extramaterial som spelades in direkt efter seminariet. Missa inte det!

Till webbinarium och extramaterial