Fler nyheter
Nyhet 14 maj 2019

Kajsa Hessel ny ledamot i Ledarnas förbundsstyrelse

Ett enhälligt valutskott har utsett Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna, till ny ordinarie ledamot i Ledarnas förbundsstyrelse från den 1 juli 2019.
Kajsa Hessel är ny ordinarie ledamot i Ledarnas förbundsstyrelse.

Kajsa efterträder Moa Vallgård som lämnar styrelsen då hon har nya förutsättningar i sin yrkesroll och därför har valt att kliva av uppdraget.

Idag är Kajsa suppleant i förbundsstyrelsen och hon har även varit ordinarie ledamot under perioden mars 2016 till maj 2018.

– Det är självklart tråkigt att behöva lämna i förtid men samtidigt känner jag en trygghet i att vi har många kompetenta ersättare i organisationen, säger Moa Vallgård.

Michael Andersson
valutskottets ordförande

Så här skrev Kajsa när hon nominerades till suppleant i Ledarnas förbundsstyrelse inför kongressen 2018:

Vilka frågor engagerar dig? Framtidsutmaningar för Ledarna?

Ledarna har kommit att bli väldigt viktiga för mig. Under lång tid var jag ”passiv” medlem som gick på seminarier när ämnet intresserade mig och nyttjade förbundets tjänster när jag behövde dem. Men sedan några år tillbaka har jag engagerat mig både i förbundsstyrelsen (först som suppleant och sen som ledamot) och i Byggchefernas föreningsstyrelse (först som adjungerad och nu som ordförande). Varför då?

Jo, för att Ledarna har ett unikt uppdrag. Vi har skapat en fin plattform för chefer i alla branscher och ser till att de med hjälp av våra smarta verktyg både får det bättre och blir bättre på sitt jobb. Vi ger chefen en stark röst i samhällsdebatten och vi påverkar (på riktigt!) i frågor som är viktiga för att vårt samhälle ska fungera i stort.

Och jag vill vara med och se till att vi blir ännu starkare. Jag tycker nämligen att vår vision är helt grym – alla har en bra chef! Tänk när vi uppnår det, vilken världsnyhet det kommer att bli! Jag känner helt enkelt att det mesta fortfarande är ogjort. Med strax över 90 000 medlemmar har vi kommit långt, men betänk att det finns ca 500 000 chefer i Sverige. Fyra av fem har vi alltså inte nått fram till ännu, hur kommer det sig och hur gör vi det? Den resan vill jag vara med på.

Som person är jag en nyfiken, stark, handlingskraftig och engagerande ledare som trivs bäst när jag får verka i ett spännande och meningsfullt sammanhang med uppdraget att göra konkret skillnad. Jag har mångårig erfarenhet av att vara chef i ledande positioner och har arbetat i flera olika branscher.

Nominerad till suppleant av:

Föreningsstyrelsen, Byggcheferna: Kajsa är idag ordförande i föreningsstyrelsen Byggcheferna och har suttit i styrelsen för förbundsstyrelsen som ledamot. Med Kajsas stora driv och engagemang så utgör hon en stor tillgång för Ledarna framöver.