Fler nyheter
Nyhet 6 februari 2019

Kommentar med anledning av de senaste dagarnas publicitet

Under några dagar har Ledarna blivit granskade i media. Fokus har bland annat legat på resor som gjorts, och där i vissa fall medföljande åkt med på Ledarnas bekostnad.

Jag förstår att det väcker både frågor och reaktioner. Jag förstår också att du som medlem blir besviken när du tar del av medierapporteringen. Det har jag stor respekt för.

Det har funnits ett generöst regelverk på Ledarna. Så vill inte jag ha det framåt. Sedan jag tillträdde för åtta månader sedan har jag därför tillsammans med en ny styrelse påbörjat en översyn av verksamhetens policies och avtal.

För att hålla oss uppdaterade om omvärlden behöver vi ibland resa; det kan vara studieresor, resor för att fullgöra styrelseuppdrag eller representera Ledarna i olika sammanhang.

Resandet ska då alltid ske på ett hållbart sätt för individ och miljö och ekonomi.

Jag själv har ingen klausul som tillåter medföljande i mitt anställningsavtal. Det har inte Ledarnas tf vd heller, eller övriga i Ledarnas ledning.

Ledarna jobbar alltid med fokus på att leverera på vårt uppdrag för våra medlemmar. Ett viktigt och betydelsefullt arbete som jag fortsatt kommer att leda framåt.

Vänligen,
Andreas Miller, förbundsordförande i Ledarna

Om du vill komma i kontakt med oss, gör du det enklast via vårt kontaktformulär.