Fler nyheter
Nyhet 24 september 2021

Tjänstepension ger balans

Tjänstepensionen är viktig för att ge din framtida pension balans. Fira Tjänstepensionens dag med att ge dig själv lite pensionskoll.
Tjänstepensionens dag 27 september.

Hur mycket du får i tjänstepension beror på hur mycket du har i lön, hur länge du arbetar och var du arbetar.

Den 27 september firar vi Tjänstepensionens dag. Passa på att ge dig själv tjänstepensionskoll.

Om du har tjänstepension får du ett årsbesked varje år från ditt tjänstepensionsbolag. Men om du inte vet om du har tjänstepension kan du fråga din arbetsgivare. För att se över din tjänstepension och andra pensioner kan du logga in på minpension.se.

Om Tjänstepensionens dag

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar. Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen är det ganska många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänstepension liksom många arbetsgivare som inte berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda.

Därför har pensionsbranschen gått samman och uppmärksammar tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner.

Deltagande organisationer och myndigheter 2021: Afa Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Länsförsäkringar, Minpension, Movestic, OFR, Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK (där Ledarna är en part), Skandia och SPV.