Fler nyheter
Nyhet 29 april 2021

Vågade byta bransch tack vare Ledarnas karriärrådgivning

När pandemin slog till fick Maria Malmqvist besked om att hennes arbetsgivare skulle omorganisera. Maria, som var då chef inom it på en av Nordens största hotellkedjor, började se över sitt nätverk. Som medlem i Ledarna såg hon också att hon kunde få hjälp av en karriärrådgivare.
Maria Malmqvist fick hjälp av karriärrådgivningen.

– Jag tog kontakt med Ledarna och fick snabbt en första tid för rådgivning. Totalt sett hade jag tre samtal. Det som gjorde upplevelsen och resultatet så bra var kontakten med en mycket erfaren karriärrådgivare, säger Maria Malmqvist.

Genom samarbete, konkreta tips och värdefulla råd fick Maria bra stöttning i att våga utmana sig inom jobbsökandet. Karriärrådgivningen ingår i medlemskapet:

– Jag fick snabb återkoppling och vi gick igenom både cv och min Linkedinprofil. Karriärrådgivaren hade flera bra tips och idéer som ”spetsade till” profilen.

Vågade byta bransch

Maria hade olika roller hos sin tidigare arbetsgivare, där hon varit anställd sedan 2015. De senaste fyra åren var hon chef med personalansvar inom it.

– Ledarna har hjälpt mig att lyfta fram styrkor inom ledarskapet. Och det har även inneburit att jag vågat byta bransch – från hotell till utbildning. Men fortfarande inom it, säger Maria.

Hon är nu anställd på it-avdelningen på friskolekoncernen Academedia med cirka 700 skolor och med runt 17 000 anställda. Där leder hon en avdelning som besitter lång erfarenhet och kunskap inom infrastruktur som är högst väsentlig för koncernens strategi med digitalisering i fokus. Maria sitter även med i ledningsgruppen på it-organisationen som just påbörjat en transformationsresa:

– Det är superkul att få vara med från början på en sådan resa, det krävs mycket jobb och kommer bli tufft men kommer skapa så mycket värde framöver.

Snabb och lättillgänglig rådgivning

Som medlem har den snabba hjälpen varit viktigast. Och att det ingår i medlemskapet gör det enkelt att nyttja tjänster som chefscoachning, karriärrådgivning och avtalsgranskning. Genom åren har Maria Malmqvist även gått några av Ledarnas kurser, och läser tidningen Chef regelbundet. Nu ser hon fram emot att ta del av de digitala webbinarierna som blivit allt fler under pandemin.

Maria har i sin roll som chef jobbat med ledarskap på distans då hennes medarbetare varit placerade i olika länder och kunde ganska smidigt gå över till att jobba på distans på heltid under pandemin. Hon vill utveckla den kompetensen.

Maria vill gärna också vara en inspiration för andra kvinnor inom it eftersom hon genom åren ofta varit den enda kvinnan på it-avdelningen. Hon är övertygad om att framgångsrika och produktiva team byggs av ledare som vågar rekrytera brett gällande mångfald oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet och religion. Maria delar gärna med sig av sina erfarenheter av hur mångfald bidrar med en dynamik och kreativitet som oftast fattas på homogena arbetsplatser.