Nya perspektiv på chefsvardagen

Möjligheten att leda och vara chef påverkas av hög förändringstakt och ökad komplexitet. Vad säger forskningen om detta? Och vad säger praktikerna?

Välkommen till en heldagskonferens som ger dig nya perspektiv på din vardag som chef och ditt eget sätt att leda. Vi blandar föreläsningar med workshops där du som är deltagare bestämmer agendan. Förbered dig på en aktiv dag med många intryck.

PROGRAM

08.30 Registrering och kaffe

09.00-09.30 Välkommen: Chefsarbetets utmaningar och möjligheter

Vi sätter ramen för dagen genom att tillsammans dela reflektioner kring vardagen som chef och orientera oss i nutidens utmaningar och möjligheter. Dagen inleds av konferensens moderatorer Ellen Landberg och Erika Svensson, ledarskapsutvecklare Ledarna. 

09.30- 10.15 Chefsarbetets förutsättningar del I: Bortom chefsmyten - om vardagens ledarskap

Lever vi med myter kring vad chefer bör göra som skapar felaktiga förväntningar och orealistiska idéer om ledarskapet? Vad visar ledarskapsforskningen om chefens roll och förutsättningar och hur kan strategier för vardagens ledarskap se ut?

Föreläsare: Martin Rogberg leder forskning och utveckling på SSE Executive Education. Han föreläser också om chefsarbete och ledarskapstrender och var tidigare VD för Institutet för Personal- & Företagsutveckling vid Uppsala universitet.

10.15-10.35 Fikapaus

10.35-10.50 Chefsarbetets förutsättningar del II: Organisationer som levande system

Sättet vi organiserar oss och leder på är en produkt av industrialiseringen och reduktionismens idéer att organisationer kan styras och kontrolleras av chefen. Organisationer kan också ses som levande system där självorganisering, ömsesidigt beroende och mångfald är utmärkande. Vad blir chefens roll då, och hur kan detta perspektiv hjälpa oss navigera effektivare i vardagen?

Föreläsare: Greger Hjelm är ledarskapsutvecklare och organisationskonsult på Rörelse och utveckling, där han bland annat arbetar med strategisk rådgivning och chefshandledning. Han är också föreläsare, inspiratör och författare till flera böcker.

10.50-11.45 Workshop - Nya infallsvinklar på chefsvardagen genom perspektivbyte

Som deltagare ges du möjlighet att se på chefsarbetets utmaningar utifrån förmiddagens perspektiv tillsammans med andra deltagare

11.45- 12.45 Lunch

12.45 – 14.30 Open Space – Vardagens praktik

Chefer hjälper chefer till framgång. Som deltagare får du möjlighet att själv utforma programmet utifrån den fråga som engagerar dig mest i din chefsvardag. Passet inkluderar en kaffepaus.

14.30 – 16.00 Nya perspektiv på ledarskapsutveckling genom ord och musik

Ledarskapsutveckling går ofta ut på att stärka chefen i chefsroll men är det mer självbekräftelse chefer behöver? Om chefer i större utsträckning måste rikta uppmärksamheten mot omvärlden och öppna sig för det okända så måste kanske ledarskapsutvecklingen se annorlunda ut?

Julia Romanowska är medicine doktor från Karolinska Institutet och slagverkare med konstnärlig master i musik och pedagogik från Kungliga Musikhögskolan. Hon är också ledarskapsutvecklare och certifierad handledare för Försvarshögskolans ledarkoncept UGL och UL.

16.00-18.00 Eftertanke

Välkommen att stanna kvar för eftertanke och samtal. Vi bjuder på lättare förfriskningar.

Tid och plats

  • Stockholm 5 september 08:30 - 16:00 - Ledarna, förbundskontoret, Sankt Eriksgatan 26, Stockholm
    Denna kurs är fullbokad men du kan anmäla dig till reservlistan.
Logga in för att anmäla dig till aktiviteten
Betyg

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem