2013-05-14

”Jag får människor att prestera bra”

Susanne Holmström. Foto: Annika af Klercker

På ett av sina första chefsjobb försökte Susanne Holmström fylla en kostym som inte var hennes. Hon var högljudd, körde med knytnäven i bordet-stilen och gjorde om sig själv.
– Efter en vecka insåg jag att det inte alls funkade för mig. Någonstans där började jag hitta mitt eget ledarskap, säger hon.

Nu behärskar Susanne konsten att leda så väl att hon utsetts till nummer ett på listan över Framtidens kvinnliga ledare.

Susanne Holmström säger att hon aldrig satt upp några tydliga karriärmål eller haft någon plan om var hon ska befinna sig om fem år. Men hon har vågat säga ja.

– Det ges möjligheter överallt, hela tiden. Se till att sniffa upp dem och var modig och ta dig an uppdragen. Jag har fått roller och positioner som jag själv inte alls sett att jag haft kaliber att sköta. Men andra människor i organisationen har trott på mig, och då gäller att vara modig och tacka ja.

Modet har fört Susanne till en rad höga positioner inom Tele2, där hon varit i nio år. Sedan i november i fjol är hon chef för Tele2:s kundservice med drygt 2 000 personer i organisationen.

– När jag klev på den här chefstjänsten hade jag ingen direkt erfarenhet av kundservice. Jag kom från föräldraledighet med mitt andra barn och funderade väldigt mycket på om jag var rätt person att driva vår kundservice framåt, men jag var väldigt nyfiken på rollen. Jag är stolt över att jag till slut landade i att göra detta. Nu känns det verkligen som rätt beslut.

Det är inte första gången hon tagit sig an att leda ett område hon saknar detaljkunskap om. Hon är ekonom men har tidigare bland annat varit teknisk produktchef, trots att ”hon då knappt kunde installera en dator”. Susanne Holmström säger att hennes styrka ligger i ledarskapet, inte i sakkunskaperna. Hon uttrycker det som att hon sitter i helikoptern och har överblicken.

– Jag ser potentialen i en affär, driver fram resultat och får människor att prestera bra utan att jag är bäst på produkterna i sig. Men det gäller att vara lyhörd och lyssnande och skapa sig en bild av de utmaningar som finns framför en, säger hon och fortsätter:

– Jag är en tydlig chef. Det ska vara raka rör och vi har en öppen kommunikation i min ledningsgrupp. De som jobbar med mig får stor frihet och mycket ansvar. Då är det viktigt att veta det övergripande målet, att det är tydligt vad vi ska nå.

Redan som liten var Susanne skicklig på att få kompisarna med sig. Hon tog gärna kommandot och fick sin vilja igenom, men på ett smidigt och lyhört sätt. Det går igen i hennes chefskap även i dag.

– Jag är inte en ledare som pekar med hela handen. Kraften i ett beslut kommer när alla förstår tanken och levererar tillsammans, säger hon.

Under en kort period försökte hon sig på att  använda en auktoritär chefsstil, vilket blev en nyttig läxa. Det hela inträffade när Susanne som 28-åring för första gången fick en chefstjänst med personalansvar, i och med att hon blev utsedd till vd för Optimal Telecom, ett av Tele2:s dotterbolag.

– Många av de tidigare cheferna hade en mer högljudd och auktoritär ledarstil. Jag ville gärna fylla de skorna för att ledningsgruppen skulle känna igen chefsrollen. Jag svär aldrig annars, men då hade jag möten där jag svor och var högljudd och slog knytnäven i bordet. Jag har fortfarande minnen av några hemska möten, säger hon och skrattar.

Det tog bara en vecka innan hon lade ner sin nya stil och gick tillbaka till att vara Susanne igen.

– Efter Optimal Telecom blev det tydligare för mig att det enda jag är riktigt bra på är att vara chef. Först kändes det jobbigt, men när jag väl landat i det var det härligt. Det betyder ju att jag kan vara chef nästan överallt.

Susanne Holmström delar prestigelöst med sig av sina egna dyrköpta erfarenheter och har också utmanat de åtta medlemmarna i sin ledningsgrupp att göra detsamma. Minst två gånger per år ska de ”bränna sig”. I slutet av året träffas gruppen och berättar om vilka nitar de gått på. Syftet är att pusha medarbetarna till att våga testa nya saker.

– Det är helt okej att göra misstag, man måste våga ta modiga beslut för att driva företaget framåt, menar Susanne.

En av cheferna i Susanne Holmströms ledningsgrupp heter Roshi Motman, också aktuell på listan över Framtidens kvinnliga ledare.

– När hon för några år sedan fick sitt första chefsuppdrag sa hon till mig ”vet du, för några år sedan vet jag inte om jag hade vågat tackat ja till jobbet. Men nu när jag jobbat med dig ett år tänkte jag, hur svårt kan det vara?”

Susanne säger skrattande att hon först undrade om det var menat som beröm eller inte.

– Men sedan insåg jag att det var den mest fantastiska komplimang jag kunnat få. Att jag fick det att verka enkelt och fick en annan tjej att våga ta sig an något som verkat lite otäckt. Chefer som inte är så duktiga kan få det här med ledarskap att verka fantastiskt svårt, men det handlar om att vara genuin och mån om att nå resultat och att hjälpa människor att göra det.

 

Susanne Holmström

Titel: Chef customer operation på Tele2.
Ålder: 35.
Bor: I Sollentuna.
Familj: Man, två barn och en Jack Russell-terrier.
Utbildning: Master of science international business från Handelshögskolan i Göteborg.
Ledare jag inspireras av: ”Mia Brunell, Kinneviks chef. Hon är tydlig, ödmjuk och mycket inspirerande.”
Ledarskapets fördelar: ”Det är häftigt att få människor att prestera mer än de trodde var möjligt.”
Ledarskapets avigsidor: ”Att ta tuffa beslut och driva igenom förändringar som kan vara svåra.”
Mest stolt över under året som gått: ”Att jag snabbt har kommit in i uppdraget som kundservicechef.”
Några goda råd: ”Var modig! Våga stå för beslut och säga vad du tycker och våga ta de möjligheter som ges.”

 

Artikeln är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 5 maj 2013

Foto: Annika af Klercker

Uppdaterat: 2013-05-15

Intervjuer och klipp från galan!


Framtidens kvinnliga ledare 2013

Framtidens kvinnliga ledare 2013För sjunde året i rad har Ledarna rankat landets 75 främsta unga kvinnliga chefer. Vinnaren och listan offentliggjordes på en gala i Stockholm den 14 maj.
Hela listan, mer om utmärkelsen och intervjuer hittar du här!

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem