Introvert ledarprofil

Enligt resultatet förefaller du ha en introvert ledarprofil.

Det betyder att du får energi genom ostörd reflektion och eftertanke. Medan vissa andra tänker och pratar samtidigt, vill du kunna tänka under tystnad utan att bli störd eller pressad. Inre samling inför till exempel viktiga samtal är viktigt. En dag på jobbet som chef innebär många kontakter och då behöver du tid för dig själv för att ladda dina batterier. Självklart tycker du om att prata – och i ditt arbete som ledare är det en viktig del av ditt arbete. Se bara till att du har strategier för återhämtning.

Du uppfattas troligen som en god lyssnare genom att du inte är benägen att avbryta den som pratar. Genom ditt lugna sätt, kan du också bidra till en lugn och konstruktiv stämning i de grupper du leder. Andra (framför allt motsatsen, de extraverta) kan missförstå ditt sätt. Många introverta personer har ett typiskt pokeransikte, framför allt när de tänker. Om det gäller dig, kan andra att tro att du är reserverad, kritisk eller ointresserad. (Vilken tolkning de väljer, beror på dem själva.) När du behöver tänka efter, visa eller säg det. Din tystnad kan driva en extravert motpart till att nervöst prata ännu mer och det vill du förmodligen undvika.

När du känner att du behöver dra dig undan, ta det på allvar – även om inte andra gör det. Risken med att inte göra det är att du blir utmattad och att du på sikt riskerar mer allvarliga stressymtom. Stäng t ex dörren om dig när du behöver vara ifred.

Vill du veta mer? Bli medlem och få en fördjupad analys genom att göra en fullständig ledarprofil. 

Läs mer om medlemskapet här

Hos oss blir du en bättre chef

Bli medlem i Ledarna så ger vi dig som chef bättre förutsättningar att göra ditt jobb.

Bransch (avgör din månadsavgift)

Månadsavgift från:
327:-