1. Nyckeln i resultatkedjan

Att nå resultat med ökad omsättning, marknadsandelar och vinst är något både chefer och medarbetare strävar efter. Stundtals är det en riktig utmaning. Men det finns en nyckel till framgång för chefen.

– Att ha lojala kunder är helt avgörande. Det har aldrig funnits så många kunder och inte heller så många konkurrenter. Därför är lojalitet helt avgörande, säger Svante Randlert.

Det som utmärker de bästa organisationerna är att de har engagerade medarbetare. Och det hänger på chefen att möjliggöra detta. Ledarskapet är att leda för att möjliggöra att varje person gör rätt sak i rätt tid och de ska älska att göra det. De ska veta varför. Det i sin tur skapar lojala kunder som i slutändan skapar resultat.

Ledarnas expert kommenterar:

– Genom att tillsammans med dina medarbetare löpande återbesöka mål och syfte med uppdraget skapar du förutsättningar för engagemang. I många fall behöver chefen lägga mer tid på att tydliggöra både mål och de förväntningar som organisationen ställer på sina medarbetare, säger Peter Berg, chefsutvecklare på Ledarna.

Här hittar du många tips om förändringsledning.

  • Utmaning. Ägna några minuter åt att fundera över:
    Hur kan jag som ledare skapa bättre förutsättningar för resultatkedjan?

Om Drömarbetsgivaren

Drömarbetsgivaren är ett samarbete mellan Ledarna och ledarskapsrådgivaren Svante Randlert.

Bli en bättre chef genom vassa ledarskapstips i kortformat. I tio avsnitt får du ta del av Svante Randlerts erfarenheter och insikter. Det handlar både om hur du ska tänka för att få medarbetare att välja dig som arbetsgivare och hur du får medarbetare som vill bidra till att ni når era mål.

Svante Randlert är en av Nordens mest anlitade föreläsare med fler än 170 föredrag per år. Han har genom åren hjälpt hundratals organisationer och tiotusentals chefer med att bli medarbetarnas och kundernas förstahandsval imorgon.

Svante Randlert är författare till boken Drömarbetsgivaren och driver ledarskapspodden Chefssnack. Han har även en helt egen webbkurs, där ledare ges möjligheten att träna på hans 10 olika budord.

När han skrev Drömarbetsgivaren: 10 budord för att få medarbetare att vissla hela vägen till jobbet var det med utgångspunkt i sina egna upplevelser. I mars 2020 kommer uppföljarboken ut: Drömledarskapet efter 2020.

På sin webbplats erbjuder Svante Randlert böcker, webbkurser och föreläsningar.

Bli medlem i Ledarna

Som medlem får du råd och stöd av experter med egen chefserfarenhet. När du skickat in din ansökan kontaktar vi dig inom några dagar. Då förklarar vi hur du enkelt byter fackförbund och kontrollerar dina uppgifter. Medlemskapet har ingen uppsägningstid.

Jag vill bli medlem i Ledarna och har tagit del av information om vad som ingår i medlemskapet. Jag är medveten om att erbjudandet kan förändras över tid.

Jag har också tagit del av Ledarnas stadgar och information om behandling av medlemmars personuppgifter.

Tack för din ansökan! Du har gjort ett klokt val.

Vi kommer att ringa dig för att bekräfta ditt medlemskap och säkerställa de sista detaljerna, så du kan få rätt stöd av oss i din roll som chef.