Lennart Engelhardt: Våga vara ärlig i rekryteringen

Ärlighet är viktigast i anställningsprocessen, säger experten på rekrytering Lennart Engelhardt. Våga ställa motfrågor som arbetssökande, men var ärlig rakt igenom.

Det värsta som kan hända är att du kniper en anställning som du inte kan leva upp till. För den som rekryterar rekommenderas inte att fråga om kandidatens sämsta sida.

Elaine Eksvärds ledarskapstips

I veckans ledaranalys tittar Elaine Eksvärd närmare på kronprinsessan Victoria. En av våra mest folkliga och omtyckta talare klarar av att vara personlig och visa känslor, men utan att bli privat. Hur kan du som chef relatera utan att provocera?

Ledarna tipsar

Rekrytering av medarbetare tillhör definitivt en av chefens viktigaste uppgifter. I vissa fall erbjuds stöd från HR eller en extern rekryteringspartner, i ett mindre företag gör kanske chefen allt på egen hand. Oavsett går det att förbereda sig och hos Ledarna får du hjälp på vägen.

Står du inför en organisationsförändring och undrar hur du ska ta organisationen till nästa nivå? Inom ramen för medlemskapet ingår tre rådgivningstillfällen med våra chefscoacher. Du bokar själv in en tid i kalendern som passar dig. Då kan du få tips om hur du lägger upp en rekryteringsprocess.