Instruktion för Zoom-möte

Hur gör jag för att ansluta till sändningen?

Om du inte deltagit i något Zoom-möte tidigare kommer du bli ombedd att ladda ner Zooms mjukvara innan du kan ansluta till sändningen.

  • Om din arbetsplats tillåter dig att ladda ner Zooms mjukvara så fullföljer du installationen innan du ansluter till sändningen.
  • Om din arbetsplats inte tillåter dig att ladda ner Zooms mjukvara kan du istället ansluta till sändningen utan installation genom att öppna sändningen i webbläsaren. Klicka på knappen Avbryt i den ruta som frågar om du vill tillåta att Zoom öppnas i appen och klicka istället på länken "launch meeting". Klicka återigen på Avbryt i den ruta som frågar om du vill tillåta att Zoom öppnas i appen och klicka istället på länken "join from your browser". Notera att Zooms webbapplikation fungerar bäst i Google Chrome, Mozilla Firefox, och Chromium Edge.

Observera! Innan du kan ansluta till mötet uppmanas du att ange ditt namn. Tänk på att det namn du anger kommer att visas för andra deltagare.

Vad kan jag tänka på för att säkerställa att jag har den bästa uppkopplingen?

Vi rekommenderar att du använder en internetkabel istället för Wi-Fi. Om du inte har tillgång till en internetkabel rekommenderar vi dig att sitta på en plats där du har bäst uppkoppling med det Wi-Fi du använder. Sämre uppkoppling kan resultera i sämre ljud- och bildkvalité.

Ljud, bild och chatt

För att undvika störande ljud under sändningen kommer du som deltagare inte ha möjlighet att aktivera din mikrofon. Du kommer inte heller ha möjlighet att synas i bild. För att ställa frågor till studion, eller om du har något tekniskt problem, hänvisar vi dig till chatten i Zoom.

Tillbaka till sidan för Vinnarsamtalet.