Chefslab: Få koll på hållbarhetsomställning

Vill du bättre förstå din avdelnings bidrag i klimat- och hållbarhetsomställningen? Då är detta chefslab för dig! Hållbarhetsexpert Tove Ahlström hjälper dig igång.

Kursinformation

Typ av aktivitet: Nätverk
Omfattning: Halvdag
Öppen för: Medlemmar
Kostnad: Chefslab ingår i medlemskapet

Upplägg

Föreläsning
Övning

Kursen bygger på aktivt deltagande från dig som är med. Fokus är på diskussion och övning i grupp, föreläsningen upptar en mindre del av tiden.

På chefslab ligger fokus på diskussion och nätverkande med andra chefer och denna gång leds övningarna av hållbarhetsexperten och tidigare hållbarhetschefen Tove Ahlström. Hon guidar dig i den nya hållbarhetsregleringen CSRD som de flesta större bolag i Sverige inom några år kommer att påverkas av. Du får med dig nya insikter och konkreta tips och verktyg på hur du och din organisation påbörjar och fördjupar ert hållbarhetsarbete.

Exempel på vad du får diskutera och lära dig:

  • Ett effektivt hållbarhetsarbete: Så startar ni!
  • Bygg medarbetarnas stolthet och engagemang med hållbarhetskommunikation
  • Kärnverksamhetens oändliga möjligheter till förbättringar
  • Låt samverkan med leverantörerna leda till bättre relationer och förbättrad hållbarhet

Följ med på en resa där ett företag går från att ha noll koll på hållbarhet till att bli bäst i klassen. Vi tar det steg för steg, börjar med att städa framför egen dörr och avslutar med att samarbeta med underleverantörer. Alla avdelningar, i alla organisationer, har ett bidrag att göra – så vilket är ert? Konkreta förslag varvas med diskussionsövningar med andra chefer.

Det här kan du förvänta dig av chefslab

Först får du en kort föreläsning av hållbarhetsexpert Tove Ahlström. Därefter får du diskutera, utbyta erfarenheter och testa nya idéer med andra chefer i mindre grupper.

Merparten av tiden ägnas åt diskussion och erfarenhetsutbyte.

Datum, tid och plats

Just nu finns inga inplanerade tillfällen

Om kursledaren

Tove Ahlström är hållbarhetsexpert och tidigare hållbarhetschef. Hon är utbildad civilingenjör vid Linköpings tekniska högskola och har erfarenhet från hållbarhetsarbete inom små och stora företag, offentlig förvaltning och civilsamhället. Tove är även styrelseledamot i T.Loop som är ett uppstartsbolaginom cirkulära datacenter.Hon har tidigare bland annat varit hållbarhetschef på ett nätapotek och blev 2017 finalist i Sveriges bästa hållbarhetschef. Hon är en av Sveriges 101 mäktigaste inom hållbarhet enligt tidningen Aktuell Hållbarhet. Tove är ansluten till Al Gores Climate Reality Project.