Digital nätverksträff: Vinsten med ett aktivt medarbetarskap
Kursinformation
Upplägg
Nätverksträffen bygger på aktivt deltagande från dig som är med. Fokus är på diskussion och övning i grupp. Föreläsningen upptar en mindre del av tiden.
Ledarskap och medarbetarskap är lika viktiga för att vi ska lyckas navigera i ett samhälle med höga krav på omställning och utveckling. I takt med att utmaningarna i ledarrollen blir alltmer komplexa är det hög tid att växla upp medarbetarskapet. Vi måste nyttja all den samlade kompetens som finns på våra arbetsplatser och ta ett större gemensamt ansvar i det dagliga arbetet.
Så vad är det vi ska växla upp? Ett aktivt medarbetarskap kännetecknas av medarbetare som både kan och vill ta ansvar för sig själva, sin uppgift och sammanhanget de ingår i. Det handlar om att fylla på med kunskap och att utveckla framgångsrika beteenden och förhållningssätt.
Då vi leder olika personer med olika förutsättningar och verkar i olika strukturer och kulturer finns det såklart inget facit på hur vi exakt går till väga. Men det finns ett antal definierade framgångsrika beteenden att börja med.
Exempel på vad du får diskutera och lära dig:
- Hur vi skapar medvetenhet om vinsterna med ett aktivt medarbetarskap på arbetsplatsen.
- Vilka som är de mest framgångsrika beteendena i medarbetarrollen. I vilken grad ni omsätter dessa på er arbetsplats idag och om det är något ni skulle kunna göra mer av?
- Vilka motivatorer vi kan arbeta med på kort och lång sikt för att utveckla individ, team och organisation.
Det här kan du förvänta dig av nätverksträffen
Annette Bosell inspirerar med korta föreläsningar baserat på aktuell forskning och erfarenhet av att arbeta med ledarskap och medarbetarskap i ett flertal organisationer. Du får teoretiska förhållningssätt och konkreta verktyg som du kan använda i din vardag för att tydliggöra och växla upp medarbetarskapet på din arbetsplats.
Merparten av tiden ägnas åt diskussion och erfarenhetsutbyte där du diskuterar tillsammans med andra chefer i mindre grupper.
Datum, tid och plats
Just nu finns inga inplanerade tillfällenOm kursledaren
Annette Bosell är civilekonom från Stockholms universitet. Tidigare har hon arbetat som chef och projektledare hos Arthur Andersen och Deloitte. I sin roll som learning leader byggde hon Deloitte Academy för att skapa en ny syn på lärande och få ut bästa möjliga effekt av kompetensutvecklande insatser. Idag fokuserar hon på ledar-, team- och medarbetarutveckling. Hon är ICF-certifierad coach på PCC-nivå och genomför individuell coachning för chefer.