Frukostseminarium: Arbetsrätt och uppsägningssamtal vid arbetsbrist

Står din organisation inför förändringar som kan leda till uppsägningar? Har du koll på det viktigaste inom arbetsrätt och uppsägningssamtal? Välkommen till ett frukostseminarium med fokus på chefens roll vid uppsägning och omställning.

Kursinformation

Typ av aktivitet: Nätverk
Kostnad: Kostnadsfritt och öppet för alla chefer

Omställning och uppsägningar är ett scenario som ingen chef önskar sig men som nästan alla chefer behöver hantera under sitt yrkesliv. Som chef är du viktig vid omställningar och med rätt kunskap och förberedelser kan du undvika många fallgropar.

För den som blir uppsagd spelar det stor roll hur uppsägningen går till. Sker uppsägningen på bästa möjliga sätt blir resan till ett nytt arbete lättare och medarbetaren upplever offboardingen som respektfull och positiv, vilket också skapar förutsättningar för bra employer branding.

Innehåll

  • Arbetsrätten vid omställning och arbetsbrist
    Daniel Falk, chefsjurist, Ledarna
  • Trygghet i uppsägningssamtalet. Vi delar erfarenheter med varandra kring uppsägningssamtalets utmaningar. Vårt mål är att du som deltagare får med dig kunskap och en ökad förståelse hur uppsägningssamtalet hanteras så bra som möjligt.
    Jan Paulusz, omställningsspecialist, TRR

Det här kan du förvänta dig:

Vi rustar dig med kunskap om det rådande arbetsrättsliga regelverket vid arbetsbrist och diskuterar hur uppsägningssamtalet genomförs på ett så bra sätt som möjligt.

Program

08.00 Frukost & mingel
08.30–09.30 Föreläsning och workshop
09.30–10 Mingel

Frukostseminariet är ett samarbete mellan Ledarna och TRR. TRR stöttar tjänstemän på vägen till nytt jobb och TRR Chef är speciellt anpassat för dig som chef.

Klicka på knappen för att anmäla dig

Just nu finns inga inplanerade tillfällen

Om föreläsarna

Daniel Falk, chefsjurist, Ledarna, och Jan Paulusz, omställningsspecialist, TRR.