Vi känner till it-branschens ledarskapsutmaningar

Vi har frågat chefer och ledare inom it om vad deras största ledarskapsutmaningar är. De vanligaste svaren är kompetensbristen samt att arbeta i och leda tvärfunktionella team.

Ledarna stöttar Sveriges chefer. Vi vet vilka utmaningar chefer står inför generellt, och inom olika branscher. Nu har vi tittat lite närmare på chefer och ledare inom it-området.

Chefer inom it har, som så många andra, utmaningar i att leda i förändring och skapa högpresterande team, där man tar vara på olika kompetenser på bästa sätt. Ledarnas erbjudande är utformat för att ge dig stöd, trygghet och utveckling i din roll som ledare.

Hos oss blir du en bättre chef

Som medlem hos Ledarna får du allt ifrån fackliga tjänster till ledarskapsutveckling och karriärrådgivning.

Testa din situation

En utmaning för chefer och ledare inom it är förändringsledning. För att du ska kunna göra det bra, behöver ledning och övrig organisation ge dig rätt förutsättningar. Testa dina förutsättningar med vårt webbaserade test Chefskompassen. Med resultatet får du också råd om hur du kan förbättra din situation.

Rådgivning, coachning och samtalsstöd

Som medlem i Ledarna får du stöd att utvecklas i chefsrollen och att bemöta de situationer du ställs inför som chef.

Våra erfarna chefsrådgivare är vana att hantera frågor som:

  • Hur ska jag hinna leda mina medarbetare?
  • Hur får jag andra i organisationen att förstå möjligheterna och begränsningarna inom mitt område så att vi kan samarbeta i samförstånd?
  • Hur ska jag locka och behålla medarbetare med rätt kompetens till mitt team?

Läs mer om personlig chefsrådgivning och coachning.

En värdefull kurs för dig som leder tvärfunktionella team

Som medlem i Ledarna går du gratis på våra kurser, föreläsningar och seminarier. En heldagskurs som är extra intressant för dig som leder tvärfunktionella team är:

Hur du skapar högpresterande team

I dagens komplexa och snabbföränderliga värld sker alltmer arbete i grupp. Samtidigt visar forskning att få grupper presterar bättre än den enskilt bästa individen.

Vad kan du som ledare göra för att skapa förutsättningar för din grupp att bli ett högpresterande team? Under den här kursdagen behandlar vi bland annat hur grupper utvecklas, vilket ledarskap som krävs i gruppens olika utvecklingsstadier samt viktiga förmågor för att gruppen ska bli mer intelligent. Vi tar vår utgångspunkt i aktuell forskning om grupputveckling, psykologisk trygghet och kollektiv intelligens.

Ur programmet:

  • Utveckla förutsättningar för högre prestationer och god arbetsmiljö
  • Ledarskapet i gruppens olika utvecklingsfaser
  • Kommunikation och feedback

Kursen ingår i vårens kursutbud som lanseras under december. Här ser du vilka kurser som erbjuds i höst.

Vill du veta mer om Ledarna?

Har du frågor om hur vi på Ledarna kan hjälpa dig att bli en bättre chef eller vill du kanske veta mer om varför 94 000 andra chefer redan valt att bli medlemmar? Välkommen att ringa 0200-87 11 11.

Bli en bättre it-chef