Vi känner till marknads- och kommunikations­chefens ledarskaps­utmaningar

Ledarna har frågat chefer och ledare inom marknad och kommunikation om vad deras största ledarskaps­utmaningar är. Svaren är olika, men det vanligaste handlar om att leda i förändring. Att få till det kommunikativa ledarskap som krävs för att skapa hög­presterande team, som i sin tur klarar att hantera en ständigt föränderlig omvärld.

Ledarnas erbjudande är utformat för att ge dig som chef stöd, trygghet och utveckling i din roll som ledare. Vi vet vilka utmaningar chefer står inför generellt, och inom olika branscher.

Nu har vi tittat lite närmare på chefer och ledare inom marknad och kommunikation. De, likt så många andra, har utmaningar i att leda i förändring.

Hos oss blir du en bättre chef

Ledarna är Sveriges chefsorganisation och erbjuder allt från fackliga tjänster till utbildning, coachning och karriärrådgivning, bara för chefer. Förändringsledning är en utmaning för många chefer idag och ständig förändring är numera vardag för de flesta.

Testa din situation

För att du ska kunna leda i förändring på ett bra sätt behöver ledning och övrig organisation ge dig rätt förutsättningar. Testa dina förutsättningar med vårt webbaserade test Chefskompassen. Med resultatet får du också råd om hur du kan förbättra din situation.

Rådgivning, coachning och samtalsstöd

Som medlem i Ledarna får du stöd att utvecklas i chefsrollen och att bemöta de situationer du ställs inför som chef.

Våra erfarna chefsrådgivare är vana att hantera frågor som:

  • Hur ska jag hinna leda mina medarbetare och vara en kommunikativ chef?
  • Hur får jag andra i organisationen att förstå möjligheterna och begränsningarna inom mitt område så att vi kan samarbeta i samförstånd?

Läs mer om personlig chefsrådgivning och coachning.

Ledarnas kurser ingår i medlemsavgiften

Som medlem i Ledarna går du kostnadsfritt på våra kurser, föreläsningar och seminarier. Som exempel kan nämnas heldagskursen:

Hur du skapar högpresterande team

I dagens komplexa och snabbföränderliga värld sker alltmer arbete i grupp. Samtidigt visar forskning att få grupper presterar bättre än den enskilt bästa individen.

Vad kan du som ledare göra för att skapa förutsättningar för din grupp att bli ett högpresterande team? Den här kursen behandlar hur grupper utvecklas, vilket ledarskap som krävs i gruppens olika utvecklingsstadier samt viktiga förmågor för att gruppen ska bli mer intelligent. Kursen tar sin utgångspunkt i aktuell forskning om grupputveckling, psykologisk trygghet och kollektiv intelligens.

Ur programmet:

  • Utveckla förutsättningar för högre prestationer och god arbetsmiljö.
  • Ledarskapet i gruppens olika utvecklingsfaser.
  • Kommunikation och feedback.

Kursen ingår i vårens kursutbud som lanseras under december. Här ser du vilka kurser som erbjuds i höst.

Vill du veta mer om Ledarna?

Har du frågor om hur vi på Ledarna kan hjälpa dig att bli en bättre chef eller vill du kanske veta mer om varför fler än 94 000 andra chefer redan valt att bli medlemmar? Välkommen att ringa 0200-87 11 11.

Bli en bättre marknadschef