Bli en tydligare ledare med sammanfattningar

När du ska läsa in dig på ett nytt ämne finns ett enkelt knep – läs sammanfattningar. Du kan med fördel använda samma teknik för att fånga dina medarbetares uppmärksamhet.

I Din chefshjärna 2.0 med Mattias Ribbing får du ett antal tips för hur du använder din hjärna effektivare för att uppnå en enklare vardag.

Hjärnan lär sig nya saker när den kan koppla nytt till sådant du redan kan. Och det här maximeras när du läser sammanfattningar.

– Fokusera på att läsa Wikipedia-artiklar, korta sammanfattningar, ingresser och så vidare. Lägg inte en massa tid på onödiga detaljer för dem kommer din hjärna ändå att sålla bort, säger författaren och minnesexperten Mattias Ribbing.

När du i nästa steg går vidare med att fördjupa dig i ämnet, har du en bra grund att stå på.

Samma metod kan du också använda i kommunikationen med dina medarbetare. Börja alltid med att sammanfatta det viktigaste och skippa detaljerna.

– Då hjälper du åhörarnas hjärnor att ta in den nya informationen. Och du får ett större engagemang hos din publik, säger Mattias Ribbing.

Bli medlem i Ledarna

Som medlem i Ledarna får du ett stort utbud av olika kurser och seminarier anpassade för dig som är chef, oavsett chefsnivå. Du får även ledarskapsutveckling, karriärrådgivning, fackliga tjänster och såklart inkomstförsäkring – allt ingår i din månadsavgift.

Ansök om medlemskap

Tips! Arbeta skärmsmart

Tillsammans med Mattias Ribbing har Ledarna tagit fram en poängjakt som lär dig att arbeta skärmsmart. Anta utmaningen att Bli skärmsmart.