Därför ska du alltid börja med helheten

Hur leder du som chef? Börja med helheten för att övertyga medarbetarna.


Knepet för att övertyga medarbetarna i ett möte är att helt enkelt börja med att beskriva helheten. 

– Alldeles för många chefer inleder sina resonemang med detaljer, inte minst för att de redan är insatta i frågan. Då gäller det att backa bandet och börja med det övergripande resonemanget, säger författaren och minnesexperten Mattias Ribbing.

Chefer möter medarbetare i mängder av olika sammanhang och situationer. En av utmaningarna är just att kunna zooma in och ut, och att möta medarbetaren där hen befinner sig.

– För att chefer ska förstå sitt ledarskap på ett djupare plan, har vi utvecklat Ledarprofilen. Via ett digitalt test kan du få en analys av hur du agerar och leder. Den kännedomen kan komma väl till pass när du ska leda i en komplex vardag, säger Peter Berg, ledarskapsutvecklare på Ledarna.

Nå effekt med Ledarna

Ta ställning till några påståenden och låt Ledarprofilen hitta dina utvecklingsområden.

Ledarprofilen finns i två olika versioner, dels en djupare variant där du får hjälp att förstå kvaliteterna i ditt ledarskap, dels ett enklare test som ger en indikation på om du har en introvert eller extrovert ledarstil. Det fördjupade testet är för medlemmar, medan du som ännu inte är medlem kan göra den enklare versionen.

Gör Ledarprofilen

Bli medlem i Ledarna

Som medlem i Ledarna får du ett stort utbud av olika kurser och seminarier anpassade för dig som är chef, oavsett chefsnivå. Du får även ledarskapsutveckling, karriärrådgivning, fackliga tjänster och såklart inkomstförsäkring – allt ingår i din månadsavgift.

Ansök om medlemskap

Tips! Arbeta skärmsmart

Tillsammans med Mattias Ribbing har Ledarna tagit fram en poängjakt som lär dig att arbeta skärmsmart. Anta utmaningen att Bli skärmsmart.