Knepet: Så får du budskapet att fastna

Att göra avtryck hos publiken är lättare sagt än gjort. Någon gång har du kanske känt att du varit otydlig i en presentation? Eller inte fått fram ditt budskap när du träffat en viktig person på ett mingel? Men det finns ett knep – tänk i bilder!


I det här avsnittet av Din chefshjärna 2.0 får du hjälp med att bildsätta din historia.

För chefer är det extra viktigt att ha glasklara budskap och då kan det hjälpa att beskriva situationer i tydliga bilder. Genom att knyta en händelse till en konkret situation kan åhöraren hitta tillbaka till just den bilden.

–Måla upp en situation. Om du ska beskriva glömska, förklara hur du står framför ytterdörren. Precis när du ska trycka ned handtaget minns du meddelandet du skulle skicka eller vad det än må vara, säger Mattias Ribbing.

Så bygger du ditt personliga varumärke

På sidan Bygg ditt personliga varumärke hittar du tips för hur du marknadsför dig själv. Det kan vara till nytta när du söker jobb som chef, nätverkar eller håller presentationer. Ju tydligare du är med din beskrivning, desto enklare blir det för åhöraren att leva sig in i bilden.

Bli medlem i Ledarna

Som medlem i Ledarna får du ett stort utbud av olika kurser och seminarier anpassade för dig som är chef, oavsett chefsnivå. Du får även ledarskapsutveckling, karriärrådgivning, fackliga tjänster och såklart inkomstförsäkring – allt ingår i din månadsavgift.

Ansök om medlemskap

Tips! Arbeta skärmsmart

Tillsammans med Mattias Ribbing har Ledarna tagit fram en poängjakt som lär dig att arbeta skärmsmart. Anta utmaningen att Bli skärmsmart.