Så behåller du fokus

Tillhör du den femtedel av Sveriges chefer som inte planerar arbetsdagen? Vi överflödas ständigt av kommunikation, inte minst genom alla digitala kanaler. Då kan en post-it-lapp göra skillnad. Varsågod – enkla tips för en mer effektiv arbetsvardag.


Om du formulerar dagens viktigaste uppgift på en lapp redan innan du öppnar mailkorgen kan din dag få en oväntat positiv start.

– Det är enklare än du tror och kräver inte mer än en post-it-lapp. Utmaningen är att välja en uppgift som du ska fokusera på när du kommer in till jobbet på morgonen, säger författaren och minnesexperten Mattias Ribbing. Uppgiften ska gärna påbörjas redan innan du öppnar e-post-lådan eller har ditt första möte. Och blir du avbruten under dagen så är det till just den uppgiften du ska återgå till.

– Vi blir ständigt avbrutna i vardagen och därför behöver vi genvägar så att vi inte tappar fokus helt, menar Mattias Ribbing.

Ledarna coachar dig till högre effektivitet

Ledarna arbetar på olika sätt för att medlemmarna, Sveriges chefer, ska kunna skapa balans i vardagen.

– Vi lyfter det i vår kursverksamhet, där vi fokuserar på alla aspekter i chefens vardag. Individuell chefscoachning är också ett sätt för oss att stötta chefer i att utveckla sitt ledarskap, säger Peter Berg, ledarskapsexpert på Ledarna.

Just möjligheten att skapa en meningsfull vardag och nå effekt och inte bara vara effektiv är bakgrunden till att Ledarna tagit fram webbserien Din chefshjärna 2.0.

Bli medlem i Ledarna

Som medlem i Ledarna får du ett stort utbud av olika kurser och seminarier anpassade för dig som är chef, oavsett chefsnivå. Du får även ledarskapsutveckling, karriärrådgivning, fackliga tjänster och såklart inkomstförsäkring – allt ingår i din månadsavgift.

Ansök om medlemskap

Tips! Arbeta skärmsmart

Tillsammans med Mattias Ribbing har Ledarna tagit fram en poängjakt som lär dig att arbeta skärmsmart. Anta utmaningen att Bli skärmsmart.