Väck din kreativitet på 5 minuter

Svårt att komma igång med den där uppgiften som måste göras? Nu finns inga ursäkter längre, släpp prestationskraven och starta!

 Är du expert på att skjuta upp saker? Som chef är det lätt att fall för frestelsen att skjuta på den där viktiga presentationen, eller styrelserapporten som skulle tas fram. Att komma igång med projektet som legat och vilat i veckor är bara så svårt. Men det behöver det inte vara om du använder Mattias Ribbings metod.

– Många har en bild av att allt måste bli perfekt direkt, därför vill man inte ens påbörja uppgiften och skjuter på den, säger Mattias Ribbing, författare och minnesmästare.

I detta avsnitt av Din chefshjärna 2.0 lyfter Mattias hur vi snabbt kan komma igång med det som ligger och väntar.

Ställ klockan på fem minuter och låt sedan kreativiteten flöda. Inom den tidsramen finns inga fel, utan skriv bara. Perfektionism är kreativitetens fiende. Genom att skriva av oss förlänger vi arbetsminnet.

Ett annat tips är att ändra arbetsställe. Ibland kan det vara så enkelt som att stå upp vid skrivbordet, någon annan gång kanske du ska gå på en promenad för att få igång kreativiteten. Känn efter!

Fler tips som effektiviserar din chefsvardag: Din chefshjärna 2.0.

Bli medlem i Ledarna

Som medlem i Ledarna får du ett stort utbud av olika kurser och seminarier anpassade för dig som är chef, oavsett chefsnivå. Du får även ledarskapsutveckling, karriärrådgivning, fackliga tjänster och såklart inkomstförsäkring – allt ingår i din månadsavgift.

Ansök om medlemskap

Tips! Arbeta skärmsmart

Tillsammans med Mattias Ribbing har Ledarna tagit fram en poängjakt som lär dig att arbeta skärmsmart. Anta utmaningen att Bli skärmsmart.