3. Var har du din people plan, chefen?

För de flesta chefer är en affärsplan, som sträcker sig två till tre år framöver, en självklarhet. Däremot är en people plan något som saknas i de flesta organisationer. Planen hjälper dig med kompetensförsörjningen framöver.

– Om affärsplanen är framsidan av ett dokument, är en people plan baksidan. Den riktar sig framåt och säkerställer att du förstår vilken kompetens du behöver för att klara att leverera det som kunden önskar imorgon, säger Svante Randlert.

En av dina viktigaste uppgifter som chef är att löpande utveckla dina medarbetare så att de på bästa sätt bidrar till verksamhetens mål och resultat. Då är frågan, inom vilka områden behöver du utveckla dem?

Ledarnas expert kommenterar:

– Som medlem i Ledarna får du kostnadsfritt råd och tips av vår chefsrådgivning. Du kan också anmäla dig till våra kurser, utbildningar och seminarier för chefer, bland annat i hur du som chef leder i förändring, skapar högeffektiva team och hur du leder medarbetare genom samtal, säger Åsa Magander, chefsutvecklare på Ledarna.

Om Drömarbetsgivaren

Drömarbetsgivaren är ett samarbete mellan Ledarna och ledarskapsrådgivaren Svante Randlert.

Bli en bättre chef genom vassa ledarskapstips i kortformat. I tio avsnitt får du ta del av Svante Randlerts erfarenheter och insikter. Det handlar både om hur du ska tänka för att få medarbetare att välja dig som arbetsgivare och hur du får medarbetare som vill bidra till att ni når era mål.

Svante Randlert är en av Nordens mest anlitade föreläsare med fler än 170 föredrag per år. Han har genom åren hjälpt hundratals organisationer och tiotusentals chefer med att bli medarbetarnas och kundernas förstahandsval imorgon.

Svante Randlert är författare till boken Drömarbetsgivaren och driver ledarskapspodden Chefssnack. Han har även en helt egen webbkurs, där ledare ges möjligheten att träna på hans 10 olika budord.

När han skrev Drömarbetsgivaren: 10 budord för att få medarbetare att vissla hela vägen till jobbet var det med utgångspunkt i sina egna upplevelser. I mars 2020 kommer uppföljarboken ut: Drömledarskapet efter 2020.

På sin webbplats erbjuder Svante Randlert böcker, webbkurser och föreläsningar.

Bli medlem i Ledarna

Som medlem får du råd och stöd av experter med egen chefserfarenhet. När du skickat in din ansökan kontaktar vi dig inom några dagar. Då förklarar vi hur du enkelt byter fackförbund och kontrollerar dina uppgifter. Medlemskapet har ingen uppsägningstid.

Jag vill bli medlem i Ledarna och har tagit del av information om vad som ingår i medlemskapet. Jag är medveten om att erbjudandet kan förändras över tid.

Jag har också tagit del av Ledarnas stadgar och information om behandling av medlemmars personuppgifter.

Tack för din ansökan! Du har gjort ett klokt val.

Vi kommer att ringa dig för att bekräfta ditt medlemskap och säkerställa de sista detaljerna, så du kan få rätt stöd av oss i din roll som chef.