6. Chef: Bli bättre på återhämtning och reflektion

Återhämtning och reflektion tycks undan för undan ha försvunnit från chefens vardag. Låt oss ändra på det!

– Chefer prioriterar bort sig själva. Precis som mobiltelefonen blir även ledare urladdade. Många ledare arbetar just nu hårdare och hårdare, mer och mer. Det funkar inte längre. Prioritera därför återhämtning och att ladda upp batterierna, säger Svante Randlert.

Ledarnas expert kommenterar:

Som chef behöver du goda organisatoriska förutsättningar för att vara framgångsrik och hålla i längden. Det är det som vi på Ledarna kallar Hållbara chefer.

– I en värld av ökande krav och ständiga förändringar kan det för många chefer vara lätt att prioritera bort utrymmet för egen återhämtning och reflektion. Mitt råd är att avsätta en realistisk tid för egen reflektion och att prioritera denna. 30 minuter i veckan som du faktiskt ger dig själv möjlighet för återhämtning är långt mycket bättre än de sex timmar du avsatt i kalendern som prioriterades bort, säger Ledarnas chefsutvecklare Peter Berg.

  • Utmaning. Ägna några minuter åt att fundera över:
    Vad behöver jag förändra för att kunna fokusera mer på återhämtning och reflektion?

Om Drömarbetsgivaren

Drömarbetsgivaren är ett samarbete mellan Ledarna och ledarskapsrådgivaren Svante Randlert.

Bli en bättre chef genom vassa ledarskapstips i kortformat. I tio avsnitt får du ta del av Svante Randlerts erfarenheter och insikter. Det handlar både om hur du ska tänka för att få medarbetare att välja dig som arbetsgivare och hur du får medarbetare som vill bidra till att ni når era mål.

Svante Randlert är en av Nordens mest anlitade föreläsare med fler än 170 föredrag per år. Han har genom åren hjälpt hundratals organisationer och tiotusentals chefer med att bli medarbetarnas och kundernas förstahandsval imorgon.

Svante Randlert är författare till boken Drömarbetsgivaren och driver ledarskapspodden Chefssnack. Han har även en helt egen webbkurs, där ledare ges möjligheten att träna på hans 10 olika budord.

När han skrev Drömarbetsgivaren: 10 budord för att få medarbetare att vissla hela vägen till jobbet var det med utgångspunkt i sina egna upplevelser. I mars 2020 kommer uppföljarboken ut: Drömledarskapet efter 2020.

På sin webbplats erbjuder Svante Randlert böcker, webbkurser och föreläsningar.

Bli medlem i Ledarna

Som medlem får du råd och stöd av experter med egen chefserfarenhet. När du skickat in din ansökan kontaktar vi dig inom några dagar. Då förklarar vi hur du enkelt byter fackförbund och kontrollerar dina uppgifter. Medlemskapet har ingen uppsägningstid.

Jag vill bli medlem i Ledarna och har tagit del av information om vad som ingår i medlemskapet. Jag är medveten om att erbjudandet kan förändras över tid.

Jag har också tagit del av Ledarnas stadgar och information om behandling av medlemmars personuppgifter.

Tack för din ansökan! Du har gjort ett klokt val.

Vi kommer att ringa dig för att bekräfta ditt medlemskap och säkerställa de sista detaljerna, så du kan få rätt stöd av oss i din roll som chef.