8. Därför räcker det inte att vara nöjd

Du kan följa upp medarbetares inställning och attityd på olika sätt. Men det finns en fara i att nöja sig med att de är nöjda. Det tar vi reda på mer om i detta avsnitt.

– Är det verkligen rätt att konstatera hur nöjda medarbetarna är i undersökningar? Vi vill ha medarbetare med motivation, passion, vilja och drivkraft. Då räcker det inte med att de är nöjda, säger Svante Randlert.

Ledarnas expert kommenterar:

Ledarnas chefsutvecklare Åsa Magander lyfter fram att medarbetare behöver få en känsla av sammanhang:

– En av de viktigaste faktorerna för att dina medarbetare ska känna sig motiverade och engagerade är att de upplever sitt arbete som meningsfullt, begripligt och hanterbart. Som chef kan du bidra till det genom tydliga förväntningar, rätt kompetens och resurser samt ett tydligt syfte med arbetsuppgifterna, säger Åsa Magander.

Hur kan du som chef motivera personal och yttre drivkrafter? I medlemskapet hos Ledarna ingår chefscoachning. Tre fokuserade samtal som ger nya perspektiv på dina chefsutmaningar och möjligheten att reflektera över ditt ledarskap.

Om Drömarbetsgivaren

Drömarbetsgivaren är ett samarbete mellan Ledarna och ledarskapsrådgivaren Svante Randlert.

Bli en bättre chef genom vassa ledarskapstips i kortformat. I tio avsnitt får du ta del av Svante Randlerts erfarenheter och insikter. Det handlar både om hur du ska tänka för att få medarbetare att välja dig som arbetsgivare och hur du får medarbetare som vill bidra till att ni når era mål.

Svante Randlert är en av Nordens mest anlitade föreläsare med fler än 170 föredrag per år. Han har genom åren hjälpt hundratals organisationer och tiotusentals chefer med att bli medarbetarnas och kundernas förstahandsval imorgon.

Svante Randlert är författare till boken Drömarbetsgivaren och driver ledarskapspodden Chefssnack. Han har även en helt egen webbkurs, där ledare ges möjligheten att träna på hans 10 olika budord.

När han skrev Drömarbetsgivaren: 10 budord för att få medarbetare att vissla hela vägen till jobbet var det med utgångspunkt i sina egna upplevelser. I mars 2020 kommer uppföljarboken ut: Drömledarskapet efter 2020.

På sin webbplats erbjuder Svante Randlert böcker, webbkurser och föreläsningar.

Bli medlem i Ledarna

Som medlem får du råd och stöd av experter med egen chefserfarenhet. När du skickat in din ansökan kontaktar vi dig inom några dagar. Då förklarar vi hur du enkelt byter fackförbund och kontrollerar dina uppgifter. Medlemskapet har ingen uppsägningstid.

Jag vill bli medlem i Ledarna och har tagit del av information om vad som ingår i medlemskapet. Jag är medveten om att erbjudandet kan förändras över tid.

Jag har också tagit del av Ledarnas stadgar och information om behandling av medlemmars personuppgifter.

Tack för din ansökan! Du har gjort ett klokt val.

Vi kommer att ringa dig för att bekräfta ditt medlemskap och säkerställa de sista detaljerna, så du kan få rätt stöd av oss i din roll som chef.