Vi möts, ända in i väggen!

Vi går till botten med den utbredda möteshysterin. Forskning indikerar att många lägger hela sju år på möten som är helt onödiga. Det skapar stress som kan leda till ohälsa eller uppsägningar. Vad kan vi göra för att ändra på det?

Samtal 1: Om nuläget och utmaningarna

Medverkande:

  • Katarina Graffman, doktor i antropologi, Inculture
  • Helena Schiller, doktor i folkhälsa, HejEngagemang!
  • Aaron Kroon, prisbelönt ledare och mångfaldsexpert

Samtal 2: Om framtiden och lösningarna

Medverkande:

  • Thomas Floberg, operativ chef, Microsoft Sverige
  • Jörgen ”Mötesdoktorn” Dyssvold, mötesexpert, Herr Omar
  • Anki Udd, ledarskapsutvecklare, Ledarna

I avsnittet pratar experterna om hur arbetsmiljön förändrats och vilka svårigheter det medför. Du får konkreta lösningar och strategier, till exempel om effektiv möteshantering och ledarskapsutveckling, och tips om hur du kan förbättra kommunikationen och produktiviteten i en hybrid arbetsstruktur.

Herr Omars mötestips till chefer

Här kommer några råd till dig som bjuds in till att delta i möten och som vill få ut mer av den tid och energi du investerar i möten du deltar i.

Tacka kanske. Får du inbjudningar till möten med ett otydligt syfte, svara ”kanske” och be om mer information om din roll eller mötets syfte.

Lägg fullt fokus på mötet. Multitasking är varken särskilt trevligt eller bra för hjärnan, så lägg fullt fokus på mötet och gör annat sen.

Avbryt ekorrhjul. Ibland hamnar man i ändlösa diskussioner under ett möte – ibland kallat ekorrhjul. Kliv in och avbryt på ett trevligt sätt, så blir du dagens möteshjälte.

Hitta fler tips på meetfulness.se

Om Kontoret 4.0

I webb-tv-serien Kontoret 4.0 riktar vi ljuset mot det nya hybrida arbetslivets nuvarande situation och dess medföljande utmaningar. Kontoret 4.0 är producerat av Ledarna i samarbete med mötesbyrån Herr Omar.

Här hittar du alla avsnitt: Kontoret 4.0

Vill du bli en ännu bättre chef men är inte medlem ännu? Läs mer om allt som ingår i medlemskapet, från inkomstförsäkring till karriärrådgivning.